2 Haziran 2017 Cuma

İFTARDA NE PİŞİRSEM?

Ramazan gelince akşam yemeklerine yani iftar sofralarına  daha da özen gösteriyorum. Zevk alıyorum değişik yemek tarifleri uygulamaktan. Eskiden yemek dergileri alıp bakardım Ramazanda. Şimdi internetten bulduğum tarifleri deniyorum.  Kibrit Kebabı yaptım dün akşam çok beğenildi o nedenle sizinle de paylaşmak istedim.

KİBRİT KEBABI

4 kişilik yaptım ben,
4 patatesi incecik kibrit gibi doğruyoruz, suda bekletiyoruz. Bir diğer tarafta 1 orta boy soğanı incecik doğrayıp zeytinyağında öldürüyoruz. 1 kırmızı 1 yeşil biberi ince ince doğruyor soğana katıyoruz. 250 gr kadar kıyma ekliyoruz 2-3 domates incecik doğrayıp ekliyoruz. İyice pişiyorlar birlikte. İstediğiniz baharatları ekliyorsunuz ve salçayı. Diğer tarafta patatesleri süzüp kurulayıp kızartıyorsunuz. Sarımsaklı yoğurt hazırlıyorsunuz diğer bir tarafta. Kızarmış patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt ekliyoruz üzerine kavrulmuş kıymayı koyup servis yapıyoruz. Afiyet şeker olsun...



İftarda ana yemek hazır olunca gerisi kolay değil mi?
Bir çorba ve Kibrit kebabı yeterli oluyor. Pilav veya makarna yenmiyor zaten. Bizde tatlı da pek olmaz, isterlerse dondurma kos helva veya sufle dondurma ikilisi bizim favorimiz.
Bir de sahur için tarif vereyim...

KIYMALI TAVA BÖREĞİ

2 yufka , kıyma soğan, 1 çay bardağı süt yarım çay bardağı sıvı yağ, bir kaşık tereyağ,
 Tereyağını tavada eritiyoruz, 1 yufkayı tavaya yayıyoruz, diğer yufkayı parçalayarak onun üzerine koyuyoruz, süt yağ karışımını yufkaların üzerine döküyoruz, kıyma soğanı da koyup yufkayı içe doğru kapatıyoruz. Altlı üstlü pişiriyoruz. Afiyet olsun...






HAYIRLI RAMAZANLAR

2 yorum:

Handan dedi ki...

Ellerine sağlık :)

Benim aklıma hiç yemek gelmiyor ramazanda, yemek kitapları iyi oluyor karıştırırken canım çekiyor yapıyorum :)

Oytunla Hayat dedi ki...

O kibrit kebabı efsane yalnız ♥
İlk defa duyuyorum ve en kısa zamanda deneneceklere ekledim hemen...
Ellerine sağlık mavi annem ♥