21 Haziran 2016 Salı

Muhteşem Çikolatalı Tatlılar

Tek başına mükemmel bir lezzet olan çikolata, içine girdiği her şeyi bambaşka hale getirir. İster çikolatalı kek yapın, isterseniz yaptığınız tatlıyı çikolata ile süsleyin, her şekilde de sonuç mükemmel olur. Çikolata tutkunları bunu bilir ve tatlılarda çikolata kullanmaktan asla vazgeçmezler. Çikolata severleri mutlu edecek alternatif çikolatalı  tatlı tarifleri ile enfes çikolata lezzetinin tadına varabilirsiniz.
Muzlu Çikolatalı Milkshake
Çikolatayı farklı bir şekilde sunabilmek için ona en çok yakışan tatlardan biri olan muz ile yapılabilecek hoş bir sunum olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
3 top bitter çikolatalı dondurma
2 adet olgun muz
1 çay bardağı çikolata
1 çay bardağı süt
1 bardak buz
Servis için:
2 adet 10 dakika derin dondurucuda bekletilmiş bardak
Sade krem şanti
Çikolata rendesi
1 adet dilimlenmiş muz
Hazırlanışı:
1. Servis harici tüm malzemeleri rondodan geçirip 10 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra soğutulmuş bardaklara dökün.
2. Şantiyi ambalaj üzerindeki tariffe göre hazırlayıp sıkma torbası ile milkshake üzerine sıkın ve çikolata rendesi serpin.
3. Birkaç adet muz dilimi ile buz gibi içeceğiniz servise hazır.
Tatlının orijinali için Carte D’or’un sayfasına bakabilirsiniz. http://www.cartedor.com.tr/tarifler/muzlu-cikolatali-milkshake?t=167
Çilekli ve Çikolatalı
Tarif, yumuşacık bir meyveli ve çikolatalı kek karışımından oluşur. Piştikten sonra birkaç saat oda sıcaklığında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı krema
175 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak doğranmış çilek
Servis için dondurma
Hazırlanışı:
1. Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın.
2. Başka bir kapta yumurta ve kremayı çırpıp unlu karışıma ekleyin.
3. Fırın kabını yağlayın, hamuru üzerine döküp doğranmış çilekleri dizin.
4. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdanla test edebilirsiniz.
İsteğe göre dondurma ile servis edilebilirsiniz.
Tatlının orijinali için Carte D’or’un sayfasına bakabilirsiniz. http://www.cartedor.com.tr/tarifler/cilekli-ve-cikolatali?t=201
Milföy Hamurunda Sıcak Çikolata
Çıtır çıtır hamur içinde çikolatanın ağzınızda dağılması hoşunuza gider. Üstelik pratik bir şekilde hazırlanması ile çay saatlerinin baş tacıdır. Özelikle sıcak servis etmeniz önerilir.
Malzemeler:
4 adet milföy hamuru
80 gram bitter çikolata
1 adet yumurta sarısı
Servis için çikolatalı ve vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
1. Milföy hamurlarının ortasına 4’er parça çikolata yerleştirip rulo şeklinde sarın.
2. Yağlı kağıt serili tepsiye, katlama yerleri alta gelecek şekilde dizin.
3. Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika buzdolabında bekletin.
4. 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
5. Sıcakken üzerine dondurma koyup servis edin.

4 yorum:

Iskandinav Evim dedi ki...

Harikasın canım, eline sağlık!

Destina dedi ki...

Çikolata vazgecilmezimdir... :)

kadriye dedi ki...

Hergün iftar menüsü vermesi çok iyiymiş. Hergün ne yapsam diye düşünmek zor oluyor. Tariflerede ağzımın suyu aktı. Akşam denenecek inşallah pıhtılaşmazsam. Tencere tv yi seyredeyim bakalım:)))sevgiler maviannem.

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Bu da muhteşem görünüyor. :)