30 Haziran 2015 Salı

MAFİŞ TARİFİ- HAMUR KIZARTMASI- BALIKESİR YÖRESİ

Ofiste öğle aralarında  durumum;
Akşama ne pişirsem?
Offf nefis görünüyor.
Bunun tarifini yazmalıyım.
Eve giderken şu malzemeleri alayım.
Şeklinde okuyabiliriz bu fotoğrafı :))
Ev mantısı buzlukta, "acil durumda camı kırınız" modunda beklemekte
Yemeğe hiçbirşey yapamazsan şayet, at sıcak suyu haşlansın,
Hemen sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı salça ohhh misss....

İFTAR MENÜMÜZ;
Erişteli yeşil mercimek çorbası
Köfteli Kebab,
Etli Sarma
Barbunya
Kadayıf
Ayaş dutu, Gümüldür Karpuzu
Sahur için lavaştan kolay börek yapmıştım bir gece,
Fena da olmadı,
2 yumurta yağ ve sütü çırpıyorsun,
Tavaya lavaşı serip içine sucuk veya pastırma ve kaşar koyuyorsun, 2. lavaşı da üzerine örtüp sosu döküyorsun üzerine, altlı üstlü pişiriyorsun,
Nefis bir sahurluk börek 10-15 dk da hazır oluyor,
Bu köfteli kebap ise favori yemeklerimizden,
Pideleri incecik doğramak ve köfteyi pişirmek Mahocumun işleri,
Salçalı sosu ve sarımsaklı yoğurdu da ben hazırlayınca imece usulü şahane bir iftar yemeği çıkıyor ortaya,
Tabağa önce pideleri, üzerine yoğurdu, köfteyi en üste sos,
Nane ve sumak da ekerek servis yapıyoruz,
İftara yakın televizyonda yemek tarifi izlemeyi nedense çok seviyorum,
Yöreleri gezip de yemeklerini yapıp yiyenleri görünce de yutkunup duruyoruz,
Geçende Fahir ile izlerken adının Mafiş olduğu bir tatlı yaptılar,
Balıkesir yöresinin hamur kızartmasıymış,
Fahir şerbete atmasak bu şekilde de yenir deyince sahurda yapmaya karar verdim,
Hamurun tarifini aşağıda veriyorum,
Kolay bir hamur , çok ince olmayacak şekilde açıyorsunuz,
Kare kare kesip ortalarına da çizik atıyor kızgın yağda arkalı önlü kızartıyorsunuz,

MAFİŞ TARİFİ:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Hamur Kızartması Yapılışı;
Yumurtayı hamuru yoğuracağınız kabın içine kırın, çırpın.
Un,tuz,karbonatı karıştırın.
Yoğurdu ve un karışımını yumurtaya ekleyin ve yoğurun.
Hazırladığınız hamuru unladığınız tezgahınıza alın ve oklavayla 0,5cm kalınlığında açın.
5cm genişliğinde şerit kesin, istediğiniz ebatta hamur parçaları elde edin. 
Derin kızartma tencerenize yağı koyun ve kızdırın.
Kestiğiniz hamur parçalarını kızgın yağa atın ve arkalı önlü kızartın.
Kızaran hamurları bir çatal yardımıyla servis tabağınıza çıkartın.
Kızartma işinde Fahir bana yardım etti,
Bu tarifle 4 kişi doydu ve arttı,
Bayağı fazla oluyor hamur,
Aslında daha kalın yapılabilirmiş,
Peksimet gibi birşey oldu,
Reçel, bal, peynirle yenilebilecek bir hamur işi,

Biz iftarda pek tatlı aramıyoruz,
Kadayıfı da misafirimiz getirmişti,
Aaaa yok yiyemeyiz de diyemedik tabi,
Arada böyle kaçamaklara izin var,
Hele de Ramazan ise,
Herkese Hayırlı İftarlar
Ankara hala yağmurlu, serin, gri, kasvetli malesef,
Ona inat, mutlu, huzurlu, neşeli olmalı değil mi ama,
Bence Haziran Eylülle yer değiştirmiş !!!!
Bize haber vermemiş,
Rahat olun, yaz gelecek AZ SONRA!!!!

2 yorum:

deeptone dedi ki...

hımmmmm mafiş ha taam kesin denerim. pişi gibi ama tatlı diyon piki :)

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Afiyet olsun mavi anne,hayırlı ramazanlar...