“MELEK YOKSA ŞEYTAN MI?” FİLMİNİN GALASI ANKARA’DA

Büyülüfener Sinemasında Çarşamba Akşamı Saat 19’da Gerçekleştirilecek

Filmi benim için özel kılan ise; Filmin Yönetmenlerinden biri olan Hakan'ın, senarist ve oyuncularından Şule'nin uzun yıllardır tanıdığım yakın arkadaşlarım olması. 
Arkadaşlarımın eserini seyredecek olmanın heyecanı ve gururu içerisindeyim. 
Filmin yolu açık olsun. 
Umarım istedikleri ilgiyi ve başarıyı gösterir Filmleri. 
Onlar için ne kadar önemli olduğunun, ne kadar çok emek harcandığının farkındayım.
Tebrik ediyorum tüm emeği geçenleri.
Bol seyircili ve gişe rekorlu olmasını diliyorum....

Film seyircisine ‘’Masumiyet sizce kazanılan mı yoksa kaybedilen bir şey mi?’’ sorusunu soruyor. Bir başka deyişle soru şu Melek Yoksa Şeytan mı? Filmi izledikten sonra ruhumuzdan sökün eden duygular bizleri bir başka mecraya taşır mı taşımaz mı? Müthiş bir finalin ve sürprizlerin art arda yaşandığı filmi izleyin ve sizler karar verin. Unutmayalım, masum bir niyet kocaman bir çığlıktır.


Film Tayfası’nın elinden çıkan bu filmin yönetmenleri Zaim Güvenç ve Hakan Baykal, 10 yıldır kısa filmler üreten bir ekip. Çeşitli festivallerde ödüllendirilen filmlere imza atmışlar.

Yönetmen Zaim Güvenç’in de başrolünde olduğu filmin neredeyse tüm oyuncuları Film Tayfası Ekibinden.  İki kız kardeşin başından geçen olaylar üzerinden masumiyet duygusunun hayata olan etkilerini anlatan “Melek Yoksa Şeytan mı?” adlı film anlattığı öykülerle toplumumuzun fotoğrafını çektiğini ifade ediyor Film Tayfası.

Hayatın içinde iyinin kötüye kötünün iyiye dönüşebileceği savı ile yola çıkan film temelde süreç- sonuç ilişkisini sorguluyor. Başkahramanların yanı sıra ortaya koyduğu diğer karakterlerle ara renklerin göz önünde bulundurulmadığı takdirde hayatımızın oradan oraya savrulabileceğini bizlere anlatıyor. Böylesi bir zemin üzerinde doğal olarak kahramanlar kendilerini trajik veya komik olayların içinde buluyor.

Ankara’nın bir çok mekânında çekilen “Melek Yoksa Şeytan mı?” adlı film yaklaşık 100 kişilik kadrosu ile bağımsız sinema anlayışı ile çekildi.
Ekip çekilen filmle birlikte bir çığlık attıklarını dile getirirken bu çığlığa; içtenliğe ve masumiyet duygusuna önem veren tüm izleyicilerin ortak olmasını temenni ediyor.

Az çoktur anlayışı ile gerçekçilik duygusunu öne çıkaran film duru bir anlatımla kendisini ortaya koyarken; ritmi ile de heyecan duygusunu sürekli yükseltiyor.

Yine sanatsal dili her zaman ön planda tutan Film Tayfası Ekibi “Melek Yoksa Şeytan mı?” adlı filminde de bu görüşü ön plana çıkarıyor.

Filmin en büyük kozlarından biri de oyuncuları. Oyuncular birçok oyuncu arasından seçilerek uzun süren eğitimler sonucunda kamera karşısına geçmiş. Ortaya konulan bu emek filmin her planında gözlenmekte!

“Geçmişi özleyen geçmişi bugünle öpüştüren ve şu anın ruhunu yakalamak” isteyen herkes bu filmi izledikten sonra hayatına olumlu bir katkı yapacak. Tüm ekip bu fikir üzerinde özenle durmakta. Amaç içtenlik duygusunu hayatımızın her köşesine taşıyabilmek.


 (afsad.org ve terspiramit söyleşilerinden derlenmiştir)

3 Yorumlar

  1. Emek verilmiş her şey güzeldir. Mutlaka giderim izlemeye. İçerik çok güzel. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  3. yolu açık, gişesi bol kazançlı olsun...

    YanıtlaSil