8 Ekim 2013 Salı

ÇOCUKLUK ARKADAŞLARIMLA GEÇEN BİR GÜN

Ömür "göz açıp kapama aralığı kadar kısa mı" gerçekten de?
Bizler onu uzun yıllar geçmiş gibi algılıyoruz. Geçmişe dönüp baktığımızda, ne çok şey yaşanmış, kimler girip, kimler çıkmış hayatımızdan. Biz nelerden beslenmişiz, neler bizi büyütmüş. Bir muhasebesini yapıyoruz belki. Ama herkesin ağızında şu cümle; "Nasıl geçti onca yıl, daha dün gibi"
Tüm bir hayat, yanılsama mı?
Dün çocukluk arkadaşlarım geldi bana,
İlk okul, ortaokul ve lisede birlikteydik,
Facebook sağolsun biz birbirimizi bulduk,
Bayan hafıza Sema,
Hayat dolu, neşeli Şule,
Gülünce gözleri gülen Nilgün,
Benim güzel arkadaşlarım,
1986'da mezun olmuşuz liseden,
Sonra herkes başka yönlere savrulmuş,
27 yıl sonra bir araya gelmek, eskileri konuşmak,
Sınıf arkadaşlarımızın akıbetini sormak,
Hafızamızda kalan hayal meyal anıları canlandırmak,
Bizi tekrar çocukluğumuza götürdü,
Güçlü bir hafızam olduğunu söyleyemem,
Çoğu anıyı, arkadaşı Sema'nın yardımı ile hatırlıyorum,
Ömür boyu süren dostluklar kurmak güzel.
 Cheseecake konusunda denemelerime devam etmekteyim,
Bu sefer frambuazlı yaptım,
Fena olmadı,
Yoğun istek üzerine tarifini yayınlıyorum;

100 gr eritilmiş tereyağ ile 1 paket rondodan geçirilmiş burçak bisküviyi karıştırıyoruz. Arzuya göre içine, tarçın, ezilmiş badem de ekleyebilirsiniz. Kelepçeli kek kalıbına bu karışımı elinizle bastırıp yayıyoruz, kalıbın altına yağlı kağıt seriyoruz. ve altına su dolu bir tepsi koyuyoruz fırına sürmeden. Üstü çatlamasın diyeymiş bu.
200 gr labne peynir 1 su bardağı şeker ile mikserlanıyor. 1 paket krema, 3 yumurta, vanilya ve 3 kaşık un düşük devirde karıştırılıyor. (İsterseniz 2 paket labne 2 krema ile yaparsınız üstü daha fazla olur)
Kek kalıbındaki bisküvinin üzerine dökülüyor. 260 derecelik fırında 30-40 dk. veya salladığınızda kenarları sert ortası yumuşak olacak şekilde pişiriyoruz. kapatıp hafif ılıyana kadar fırında bekliyor.
Üzeri için 1-1.5 su bardağı dondurulmuş frambuazı 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta bir çay bardağı şeker yarım çay bardağı su ile pişiriyorsunuz. Fırından çıkan cheesecake üzerine döküp dolapta 1 gün bekletip sonra kalıptan çıkarıp servis yapıyorsunuz. Afiyet şeker olsun .

4 yorum:

meri dedi ki...

yemek bahane sohbet şahane gibi gözüküyor mutluluğuz artsın canım

hayat paylaştıkça dedi ki...

Böyle buluşmalar ne güzel keyif veriyor insana tadı damağında kalıyor.Cheesecake harika görünüyor ellerine sağlık.
sevgiler

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Bu buluşmalar öyle anlamlı ki ne iyi etmişsiniz Maviannem:)

FİLİZ dedi ki...

Dekorasyon şahane.Daha fazla foto görmek isteriz.İlham olsun. Nice güzel günlere.