Nuray Temizer ile instagram canlı yayını yaptık dostlarla, arkadaşlık ve dostluk üzerine. Konuklarımız bu iki kelimenin kendileri için ne  ifade ettiğini söylediler. 
Nuray Canlı yayına başlamadan başucu kitabı olan Hakan Mengüc'ün "Ben Ney'im" den rastgele açtığı sayfada ; "Destekleyici çevre; sana köstek olmayı değil destek olmayı seçen arkadaşların ve ailen olmalı" cümlesi ile karşılaştığını ve şaşırdığını söyledi. 
Mahatma Gandhi'nin; "Düşüncelerinize dikkat edin sözleriniz olur, sözlerinize dikkat edin davranışlarınız olur, davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklarınız olur, alışkanlıklarınıza dikkat edin karakteriniz olur, karakterinize dikkat edin kaderiniz olur" sözleri ile sohbete başladı Nuray. 
Bana göre Arkadaşlık ve Dostluk; bize dokunan, hayat yolculuğumuzda karşımıza çıkan herkes bizim arkadaşımızdır. Herkes arkadaşımız olabilir ancak, dostluk ince ince işlenerek güzelleşen bir dantel gibidir. Dostluk, emek ister, özen ister, karşılıklı güven ve dürüstlük ister, yalan olmamalı ilişkide. Dostlar birbirine sevgilerini sınırsız verir, empati yapar, dostun sınırsız kredisi vardır. Nuray'ın Dostluğun bedeli ağır mıdır? sorusuna karşılıklı saygı ve sevginin bedel olmadığını düşündüğümü ifade ettim. Sevginin en güzel ve en doğru şekli nedir? Özen göstermek,değerli hissetmek, gönül almak, güzel söz söylemektir, iyi ve kötü gününde yanında olmaktır. Dostluğu da yormamak lazım,kırıcı olmalı, yapıcı, karşılıklı besleyici olmalı dostlar. Acı sözü bile tatlı söyleyebilendir Dost!
İnstagram Canlı Yayınımıza Hafize, Neriman, Gülden, Yahya, Sevilay, Neşe, Gonca ve Zerrin katıldılar. Yüreklerine ve paylaşımlarına sağlık. Bizimle oldukları için teşekkür ediyoruz onlara. Ayrıca,  isteğimizi kırmayıp o güzel sesi ile çok güzel bir eser seslendirdi Neşe.

Hafize; Bence dost, "taze çay demledim, çayım taze simidi kap gel, iki lafın belini kıralım" dediğimdir. Sıcak bir battaniye gibidir. Arkadaşlıkla başlayıp dostluğa evrilir. Anlarda yaşanır, yargılamadan olduğun gibi sevendir. Arkadaşlarımıza  kabuklanmış yaralarımızı gösterirken dostlarımıza; açık iyileşmeye ihtiyacı olan yaralarımızı gösteriyoruz. Geçmişten gelen arkadaşlıklar evrilebiliyor, bunun süresi yaşanmışlıklara dayanıyor. Empati çok önemli. İnsanları yargılamadan olduğu gibi kabul edersen farkındalığa ulaştıysan, herkese gönlünü açabilir ve herkesin dostu olabilirsin.
Neriman; Arkadaşlık ve dostluk aynı kavramdır. Bana bir şeyler katacak arkadaşlarımla sohbeti özledim bugünlerde. İyi insanlar birbirini çekiyor. Paylaşmayı seviyorum ve arkadaşlar arasında asla bencillik olmaz. Yanlış arkadaşlıklarım bana deneyim kattı.
Gülden; İnsanları olduğu gibi kabul etmeliyiz. Arkadaşlık çok kıymetli sevgi ve emek ister. Sevdiklerimizi yormamalıyız. Düşünerek hareket etmeli, iyi hissetmelerini sağlamalıyız. Affetmemiz gerektiğini öğretiyor arkadaşlar. Görünmeyen iplerle birbirimize bağlıyız.
Sözlerimiz benliğimizi oluşturur. 
Söyleyemediğimiz sözler sizin tavrınız oluyor
İFADE etmediğimizi İFA etmeyelim. 
Yahya; Dostluk herhangi bir çıkar olmadan sevgiyi paylaşmaktır. Arkadaşlığı dostluğa çevirmeye çalışırım. İyi ve kötü günde yanında olabilmektir arkadaşlık. Güven duymalısın, menfaatsiz olmalı, çıkarsız olunmalı dostluk ilişkisinde. 
Sevilay; Birbirimize iyi geliriz dostlarla. Birbirini yormamaktır, kaprissiz olmalı, karşılıklı mutlu olmaktır, kıskanç olmamaktır. 
Gonca; Dostluk daha üstte arkadaşlıktan. Kan bağı olmayan CAN DOSTLUK, CAN BAĞI dır dostluk. Sen düşünmeden bir başkasının seni düşünmesidir.
Neşe; Yanında sesli düşünebilme şansım varsa o gerçek dostumdur. Mevlana demiş ki; "Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin. Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin." Gerçek dost seni gölge gibi takip eder, hiç yalnız bırakmaz. Haksızlık yapmaz, bencil, hain olmamalı dost. 
Zerrin; Hayat boyu devam eden bir sınavı geçmeli dost. Dostluk zaman içinde bir çok sınavdan geçer.  Sınavları geçenlerin dostluğu devam eder. Çıkar ilişkisi yoktur, onunla bir yolda yürürsün. Herkesin dostu olan, kimsenin dostu olmaz. Biri size kafaca uyuyorsa arkadaş olabilirsiniz. Gözden uzak olan, gönülden de uzak olur. Çocuklarla ilişki kurup arkadaş olmak da güzeldir. 

6 Yorumlar

  1. Dostluk gerçekten çok çok başka bir boyutta esasen... Eğer o doğru insansa karşıdaki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek dostlar çok değerli
      sahtelik yalan dolan olmamalı dostlukta

      Sil
  2. Konuşmacılar çok güzel benzetme yapmışlar. Hepsi çok hoşuma gitti :))). Instagramdam sizi takip etmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum
      tabi instagrama da beklerim

      Sil
  3. Herkesin konuşmasını beğendim en çokta Gülden'in "Söylediklerimiz benliğimizi, söyleyemediklerimiz tavrımızı oluşturur" cümlesini sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle doğru
      dost dediğin dürüst olur, kıskanç ve yapmacık olmaz
      içi dışı bir dostlukları seviyorum ben
      çıkarsız samimi
      sevgiler

      Sil