2010 yılında Adıyaman’da doğan Türkiye’nin en genç yazarı Hüseyin Mirhat Coşkun,   okuma ve yazmayı kendi kendine 5 yaşında öğrenmiş, ilkokula başlamadan tam 80 kitap okumuş ve 10 yaşında olmasına rağmen şu ana kadar yazdığı toplam 5 kitap var.
 İlkokul 1. sınıfta ilk kitabı “Kahraman Denizci”yi,  2. sınıfta ise  “Gizemli Orman” hikâye kitabını yazmış. Ayrıca "Bataklıkta Bir Gün", "İki Hırsız Bir Çocuk" ve "Farelerle Dans" hikâye kitaplarını da yayınlanmış. Radyo Evi Derneği (RADEV) tarafından organize edilen 11. Radev Artı Ödülleri’nde Negatifi Pozitife Çevirenler ödülü aldı. Halen 4. sınıf öğrencisi olan Mirhat'la biz de ödül gecesinde tanıştık ve röportaj yaptık, okumak için aşağıdaki Linke Tıklayabilirsiniz .....

RÖPORTAJIMIZ

12 Yorumlar

  1. Maşallah. Başarıları daim olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Babasını örnek olarak yazıp yayımladığı kitabın enerjisi kendisini ifade ederken belirgin bir şekilde izleyenlere yansıyor. Kitabının basılması ve okunması kadar gurur verici başka ne olabilir? Bireysel desteğiniz için size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah
      Öyle gurur verici bir çocuk ki, naçizane desteğim olabildiyse ne mutlu bana
      teşekkürler yorumunuza

      Sil
  3. şu an röportajı dinleyemedim ama bu küçük yazarımız ile geçenlerde bilmem kaç kitap okuyup sosyal medya fenomeni olma yolunda olan küçük çocuğu kıyaslarken buldum nedense kendimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu bilinçte çocuklar çoğalır,
      Onlar geleceğimiz
      takdir ediyorum ve destekliyorum pırıl pırıl gençleri, çocukları

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Öyle sanırım ama eğitim ve aile ortamı da çok önemli

      Sil
  5. aa ne güzel çok sevindim alayım kitaplarını saoool :)

    YanıtlaSil
  6. Kitaplarından birini her ne kadar internette yayınlanmasını hoş bulmasam da internette denk gelerek merak edip okumuştum. Gerçekten yaşından büyük iş yapmış. Ailesi de tebrikleri hak ediyor bu konuda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. internette mi yayınlanmış pek anlamadım bunu
      evet bilinçli bir çocuk olduğu ve kitap okumayı sevdirdiği için tebrikler Mirhat'a

      Sil