Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 saat 20:55’te 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kilis'ten Samsun'a Irak'tan Suriye'ye kadar çok büyük bir bölgede hissedilen deprem, Elazığ ile Malatya'da yıkıma neden oldu. Depremde ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybederken, 1031 kişi de yaralandı.
Başsağlığı diliyorum ve geçmiş olsun  depremi hisseden ve yaşayanlara. Allah beterinden korusun. Çok zordur bunu yaşamak hele de yakınların varsa orada. 


17 Ağustos 1999 İzmit Depreminde çok sevdiğim arkadaşım Ayşe'yi kaybettim. 21 yıl geçti ama yaşadıklarım hala tapze. Depremden 5 gün önce 12 Ağustosta onun Değirmenderede yeni aldığı dairesindeydik, o akşam herkes yattıktan sonra oturup saatlerce sohbet etmiştik. İstanbul'a giderken onda kaldık bir gece ailece. 3 yaşındaki kızı Konya'daki annesinde, deniz subayı eşi Zonguldak'ta gemideydi. O gece bize harika yemekler hazırlamıştı, yemekten sonra sahilde yürüyüş yaptık hava çok sıcaktı. Yeni aldığı evin müteahhidinden bile bahsettik, kira öder gibi ev taksidi ödediğinden, çok memnun olduğundan bahsetmişti. Nereden bilecekti ki, 5 gün sonra o ev onun canını alacaktı. Kimbilir belki de demirinden, harcından çalınmış, depreme dayanıklı yapılmamıştı bina. Ayşecik daha 30 yaşında, o yeni aldığı evin enkazı altında can verdi. Ruhu şaad olsun. Ev yerle bir olmuştu, bir gün sonra çıkardılar onu da enkazdan. Allah Rahmet Eylesin. Hiç ama hiç unutmadım ben bu olayı.


Hatta bir sürü ders çıkardım sonrasında. Hayatın sana ne getireceği belli değil. 17 sinde değil de deprem 12 sinde olsaydı bizim aile ve annem oracıkta ölecektik. Babam ise Ankara'daydı. Düşünmek bile nasıl ürkütüyor değil mi insanı. Ancak o kadar olası bir seneryoydu ki bu söylediğim. Bizim yaşayacağımız bir ömür varmış, Ayşe'nin ise ömrü o dakika orada bitecekmiş.


Allah hepimize iman selameti ve hayırlı ölüm nasip etsin. Evet bilemiyoruz ne zaman bizim kapımızı çalacağını, önemli olan bu hayatta bilerek, anlayarak ve dersler çıkararak yaşamak ve önümüzdeki sınavları başarıyla verebilmek.

0 Yorumlar