Aşağıdaki bu güzel cümleleri duymak için ne yaptım acaba?
O kadar mutlu oldum ki, Aylin Çifci taaa bloglar bağlık iken yazan ve çizen blogcu dostlarımdan, 
Şimdi ise o çok ünlü ve başarılı bir Düğün Fotoğrafçısı
Zamanında annesi Sünter’e de blog açtırdı ve onun o harika hikaye kıvamındaki anılarını okuma şansına eriştik,
Birbirimize yaptığımız yorumlarla ne de güzel bir bağ kurduk gönülden gönüle,
Yıllar içinde evrildi dostluğumuz, yüz yüze görüşmelerimiz oldu bir kaç kez,
Yıllar sonra Aycim Ankara’ya geldi ve aşağıda linki tıkladığınızda dinleyeceğiniz sohbeti gerçekleştirdik,
Samimi, içten, doğaçlama olmasının sebebi, gerçekten de özlem duyduğum çok sevdiğim arkadaşımla konuşuyor olmam,
İyi ki geldin iyi ki konuştuk
Uzaylılarla Konuşan Kız’ın Podcast’ini Spotify dan veya bu linkten ulaşıp dinleyebilirsiniz TIK
6. Bölümde yer almak benim için onur...

Rutin Hayatından Şikayet Etmek Yerine Beslenmek !

⚠️ UYARI PODCAST Bölüm 6: ilk 10 dk kulaklıkla dinlerken dikkatli olun! Çünkü ne yazık ki, mikrofonda ufak bir arıza olmuş ve ara ara cızbız sesleri geliyor. O sesler ne yazık ki mangalda pişen köftelere ait değil - bu yayına çok heyecan yapmıştım - ayol hep mi nazar! 
Aslında o kimileri için Fatma Erdem olabilir ama benim için hep @mavianne ve öyle de kalacak. Mavinin verdiği o güzel his gibi, tamamen taşıyor isminin ferahlığını. 
Blogspot zamanını bilen var mı? Kaldı mı blogspot zamanından birileri bu mecrada acaba? Sesimi duyan bir kaç kişi de biliyordur Mavianne’yi aslında. İşte bu değerli kadını o zamandan tanıyorum ben. Oysa sanıldığı gibi sırf isminde „anne“ kelimesi olduğu için, çocuk-bebek konusundan bahsetmiyor yazılarında. Yani bu zamanın Instamom'ları gibi değil. Onun konuları o kadar zengin ve içeriği kültürel açıdan o kadar dolu ki, okuyunca mutlaka ucundan bir takım bilgiler alıyorsun. Ve diyorum ki, kaç tane yıllardır evli, rutin işi olan, iki erkek evladına sahip bir kadın, hayatı böylesine dolu dolu yaşıyor acaba? Kaç kişi belirli bir yaştan sonra konfor alanını terk edip, hayata içinden geldiği gibi atılıyor? Hayatından şikayet etmeyen o kadar az insan kaldı ki çevremde, ben biraz da bu insanlara vakit ayırırken anlıyorum ki, sahnenin tozunu attırmak kendi elimizde.

Herkesin şaşırdığı gibi, ben de çevre mühendisi olduğunu ilk öğrendiğimde inanamamıştım. Yani 29 yıldır aynı mesleğe sahip birisi, bir nevi organ edinmiş olmuyor mu kendine? Hayranlıklar içerisindeyim çünkü, diğer yaptığı onca şeye vakit ayırmasına ne demem gerekiyor? Ayşe Kulin'le ilginç ama aslında çok basit olan tanışma hikayesi, Ayşe Arman'dan aldığı güç ve ilham sayesinde (Ayşe isminde var bir şey!) kendi röportajlarını yaptığı bir blog sayfası dahi var. 

Seviyorum böyle kadınlarımızı. Bana güç veriyor. Bana bir şeylere inanmamı sağlıyor. Seviyorum böyle kadınları. Çalışan, üreten ve hayatı dolu dolu yaşayan...bu zamanda biz kadınları çok güzel yapan şey estetikler midir bilmem ama, bence bizleri karizmatik kılan şeyler kendi kendimize hayata verdiğimiz değerler!

14 Yorumlar

  1. Ne güzel blog dostlukları, hiç unutulmuyor. Podcast zaman zaman nadir de olsa dinliyorum ama doğrusu sıkı takipte olduğum kimse yok. Diğer işlerden sıra pek gelmiyor Podcast`e.

    YanıtlaSil
  2. okulda maalesef dinleyemiyorum ama eve gidince ilk fırsatta dinleyeceğim....

    YanıtlaSil
  3. ne güzel sözler... ben de hazır konu açılmışken kendi düşüncemi yazayım o halde... mavianne'yi geç tanıdım ama tanıdığım andan beri çok keyifle okuyorum... ondaki bu çok yönlülüğü takdirle, ilgiyle takip ediyorum... evet, hayatından şikayet etmeyen o kadar az kişi kaldı ki çevremizde o bu anlamda hep umudumu yeşilliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel umudu yeşertmek
      yüreğine sağlık güzel sözlerine sağlık
      çok mutlu oldum gerçekten de

      Sil
  4. Dinledim canım çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Bende seviyorum böyle kadınları, güç veriyorlar :)

    YanıtlaSil
  6. Keyifle dinledim, zaman zaman podcast dinliyorum. Takip ettiklerim var. Sohbet çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  7. harikasın kardeş... hayranınım...:)))

    YanıtlaSil
  8. Web siteleri arasında farklı kategoriler nezdinde düzenlenen web ödülleri etkinliğine siz de katılabilirsiniz. Bu sayede toplist üzerinde web sitenizle ilgili organik tanıtımlar yoluyla web sayfanıza ziyaretçi sağlarsınız ayrıca promosyon değerlendirmeleriyle ve çeşitli sosyal etkinliklerle marka değerinizi oluşturarak blogların etkinliğini kazandığı mecralarda yerinizi sağlamlaştırırsınız. Şimdi blogunuzla başvurmak isterseniz detayları inceleyebileceğiniz linke göz atabilirsiniz.

    Mail: iletisim@webodulleri.tk
    Web: http://www.webodulleri.tk

    YanıtlaSil