Günlerdir heyecanla beklediğim an gelip çattı. Biliyorsunuz ÇABA Derneği'nin projesi olan Evimizin Sağlık Elçileri, il il dolaşıyor ve toplantılar düzenliyor. Sağlıkla ilgili bilinçlenmeyi artırmayı amaçlayan toplantının Ankara ayağı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in açılış konuşması ile başladı. ÇABA Derneği Başkanı Eda Kosif'in dernek çalışmalarından bahsettiği konuşmadan sonra Balçiçek İlter'in sunuculuğu ve moderatörlüğünde gerçekleşen toplantı Çankaya'da Nazım Hikmet Kültür Merkezinde dopdolu bir salonda, katılımcıların yoğun ilgisi ile başladı. 
Dr. Özlem Cankurtaran grip hakkında aydınlatıcı bilgiler vererek grip aşısı vurulmanın gerekliliğine dikkat çekti. Hatta şu anda mümkün olsa hepinizi aşılamak isterim " sözü gülüşmelere neden oldu. Dr. Cankurtaran'ın mutluluk ve hayata pozitif bakma yönünde anlattığı kendi hayat hikayesinden kesitler oldukça etkileyiciydi.
14 Kasım Dünya Diyabet Günü olduğundan dolayı konumuz diyabetti . Prof. Dr. Duygu Aksoy'un Diyabet konusunda bilgiler verdiği sunumunda Tip 1 Diyabet olan her hastanın insülin pompası kullanarak hayatına konforlu bir şekilde sürdüreceğine vurguladı. Şüphe duyulduğu anlarda muhakkak şeker taraması yapılması gerektiğinin de altını çizdi.
Nilgün Belgün'ün şen kahkahaları, eğlenceli ve samimi halleri harikaydı. "Hayatımdan kötümser insanları çıkardım, bana mutluluk ve huzur verenlerle görüşüyorum" diyerek hayata bakışını özetledi adeta. Mutluluğun bir seçim olduğunu ve hayata olumlu bakmanın hayat kalitesini artırdığını söyledi.
Hamdi Alkan stand up kıvamında esprileri seyirciyi güldürdü. Boo cinsi minik köpeği ile ilgili anısıyla evinin sağlık elçisi olduğunu kanıtladı. Minik köpeği misafirinin elinden yere düşünce öldüğünü, ancak hemen suni teneffüs ve kalp masajıyla Köpeğini hayata döndürdüğünü anlattı.
Fatma Erdem Blogger Mavianne, ilk sahne deneyiminde oldukça heyecanlı olsa gerek Balçiçek İlter'in elini sıkmayı dahi unutarak hemen koltuğa Nilgün Belgün'ün yanına oturdu. Sosyal Sorumluluk Projelerinde yer almanın onun için öneminden bahsetti. Annelerin evin sağlık elçisi olduğunu ve kendisinin de 2 erkek çocuk annesi olduğunu, annelerin sağlıkla ilgili farkındalığının ve bilincinin artırılmasının önemine değindi. Bir blog yazısı yazarken gündemi takip ettiğini ve üç yıl önce de Diyabet Gününde arkadaşı Gülen Malkoç oğlu Mert'in Diyabet hikayesini bloğunda paylaştığından bahsetti. Örnek vaka olarak Mert'i ve Gülen'i sahneye davet etti.
Mert ve Gülen Diyabet ile ilgili yaşadıklarını anlatırken herkesten şaşırma nidaları yükseldi. Anne olarak Gülen'in hassasiyeti ve oğluna düşkünlüğü, endişesi ve 12 yaşında 6 yıl önce teşhis konulan 18 yaşında Mert'in kendine güveni, hastalığını cesur ve korkusuzca anlatması herkes takdirle karşıladı. Basketbol antrenmanlarında insülin pompasını çıkardığından bahsetti. Bir kaç yıl zorlansa da şimdi hayatın onun için gayet rahat olduğunu ve Tip 1 Diyabet olan çocukların korkmaması gerektiğinin altını çizdi.

Deneyimli gazeteci ve sunucu Balçiçek İlter'in profesyonelliğine hayran kaldım. Kıvrak zekasına, konuşmasına, duruşuna, konuya hakimiyetine ve sunuculuğuna bayıldım.

Selfiesiz Olmaz değil mi ama ?
Gelelim kulise... Harika bir enerji, sımsıcacık bir hava vardı. ÇABA Derneğinin kadınları şimdiye kadar gördüğüm en birbirine kenetlenmiş, mütevazi ve güler yüzlü kadınlar. Her birinin yakınlığı ve güler yüzleri beni çok iyi hissettirdi. Bu projeye dahil ettikleri için minnet duydum.
Sıla ve Özlem iki kız kardeş. Onları çocukluğumdan beri tanıyor ve seviyorum. Dr. Cankurtaran yani Özlemim benim ilkokul, ortaokul ve lise arkadaşım. O Tıp Fakültesini kazanıp İstanbul'a gitti. ben Samsun'da Mühendislik okudum, hayat bizi farklı yönlere savurdu. Liseden beri yüz yüze görüşmesek de birbirimizi sosyal ağlar popüler olduktan sonra bulduk ve takip etmeye başladık. Dostluğumuzun geçen bu uzun yıllardan sonra bile aynı sıcaklığı ile devam etmesi şahane bir duygu. Bu heyecanlı ve anlamlı günde  okul arkadaşımız Semacığım bizim yanımızdaydı. Onun güzel enerjisi ve neşesi bizi lise yıllarına götürdü. 
Kulis fotoğraflarını ben çok sevdim instagram'da paylaştım ama burada da kalsın istedim. Bu sımsıcacık enerjiyi size de yaşatayım dedim.
Hafta içi her gün Kanal D ekranlarında 7:30 dan 9:00'a kadar "Balçiçek İlter ve Dr. Cankurtaran" Evimizin Sağlık Elçileri Programı çok güzel gidiyor. İzliyor musunuz?
ÇABA Derneği Kadınları ben sizi çok sevdim. Harika projeler harika işler yapıyorlar. Her zaman gönüllü destekçisi olacağım. Derneğin bir önceki Başkanı Özlem Zehebi sana da bayıldım. Bu kadar samimi ve güzel gönüllü olunabilir mi ayrıca da mütevazi. Seviyorum kadınların birbirini desteklemesini.
Fotoğraflarda olmayan diğer dostlara Sevda'ya, Mutlu'ya, Lale'ye teşekkür ediyorum bu güzel organizasyon için. Adını unuttuğum bir güzel kalp varsa affetsin beni.
Aslına bakarsanız benim şu fotoğraf çekme programım YouCam Perfect'e ihtiyacı olmayan bir kadın Nilgün Belgün. Ben kendim için yapıyorum hep bu fotoşop çekimlerini! Gerçekten de pırıl pırıl bir cildi ve yüksek enerjisi ile kadın, parıldıyor adeta.
Çocukluk arkadaşı üç Ünye'li...
Dr. Özlem Cankurtaran, Berna Sağlam ve Eda Kosif ile. Gözlerinin içi gülen kadınlar

Başarılı, üreten, hayata değer katan, sosyal sorumluluk bilinciyle yardımlaşmanın önemini bilen kadınların ve projelerin her zaman gönüllü destekçisiyim.
Bu arada size bir sır vereyim "Sahne tozu yuttum artık iflah olmam" ne dersiniz?

20 Yorumlar

  1. Tebrikler
    Her şey güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  2. Sizin adınıza çok sevindim. Umarım yolunuz her daim açık olur😊🎈

    YanıtlaSil
  3. yıllar geçse de unutulmaz bir gün... devamı dileğimle...sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. "ÇABA"larınız takdire değer. Her şey gönlünüzce olur umarım :)

    YanıtlaSil
  5. İnstagram sayfanızda takip etmiştim, detayları okumak da keyifli oldu. :)

    YanıtlaSil
  6. Muhteşem olmuş . Harika yüreklerinize sağlık 👍❤👍

    YanıtlaSil
  7. Mavim, sahneye çok yakıştın. Tozu yuttuğun iyi oldu kesinlikle. ��Ayrıca Nilgün Belgün gerçekten enerjisi ve güzelliğiyle parıldıyordu..

    YanıtlaSil
  8. Takdir edilesi bir ÇABA. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Okurken bile beni heyecanlandırdı, mutlu etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok heyecanlıydı gerçekten de
      teşekkürler

      Sil
  9. Tebrikler canım, devamı gelsin , sahnelerde görelim seni.

    YanıtlaSil