28 dereceyi gördük şükür Ankara'da. Karasal iklimi yaşanır burada malumunuz. Kıştan yaza geçiş yani ilk bahar gelmeden hemen yaza hoppp atlarız. Paltolardan sonra kısa kola bir geçiş olur bizde. Ama aldanmamak lazım gündüz havanın 28 derece olduğuna akşam ise sıcaklık 10 dereceye kadar düşebilir :) O nedenle biz Ankara'lılar mutlaka bir mont, hırka alırız yanımıza hava 28 derece olsa bile. Akşama üşümemek için. 
Ruh halimiz de hemen değişir, yani benim değişir. Güneşi görünce mutlu olurum enerji gelir üzerime. Basit şeylerle mutlu olan insanları sevenler kimler? Küçük sorunlardan mutsuzluk yaratan öyle çok  kişi tanıyorum ki. Ben mi anormalim diye bazen soruyorum kendime. Sabah kalktığımda şükrederim sağlıkla kalktığıma, Allahın bana verdiği nimetlere. Güne bu şekilde başlamak ruha ve bedene iyi geliyor öneririm nacizane. Çevremdeki güzellikleri görebilen bir göz verdiği için Allah'a nasıl teşekkür etsem az zaten. 
Karahindiba Çiçeğiymiş bunun adı.  Arslandişi, Radika, Gelingöbeği ve Keklikotu da deniyormuş. Birçok faydası varmış bu çiçeğin. Kökleri antiviral, iştah açıcı, safra kesesi ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyici ve sindirime yardımcı özellikler taşırken, yapraklarının idrar arttırıcı ve böbrek fonksiyonlarını destekleyici, çiçeklerinin ise antioksidan ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri varmış.
Biz çocukken üfleyip altına bakardık kız mı? erkek mi? diye sorardık.  Tüylerinin uçuşması hoştur. Kışın kapalı kaldığımız evler, ofisler ve AVM'lerden kendimi dışarı atıp bu güzelliklerle dolduruyorum zihnimi. Negatif insanlardan mümkün olduğunca uzak durabilmek ruhuma iyi geliyor. 
Ramazan deseniz neredeyse ikinci haftayı bitiriyoruz çok şükür. Bu güzel ayda yakaladığımız manevi huzur umarım 11 aya yayılır. 

22 Yorumlar

  1. doğa ve yaz mevsimi hepimize iyi geliyor sanırım ben de her duyduğum kuş sesiyle her gördüğüm çiçekle kedicekle köpecikle mutlu olabilenlerdenim sanırım şükürler olsun...yazınız bile huzur verdi ...ne güzel...ramazanın manevi huzuru bambaşkadır gerçekten de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. huzur en büyük nimet gerçekten de
      şükürler olsun

      Sil
  2. Allah hepimizi pozitif insanlarla karşılaştırsın
    Ankara baharı guzelmis

    YanıtlaSil
  3. Harbiden Ankara da mevsim geçisleri iyice garipleşti. Geçen ay iş yerinden arkadaşlarla hobi bahcesi yapıp domates biber ekelim dedik. Herkes ooo hava buz gibi daha ekilmez dedi. Simdi de ooo hava 28 derece yaz geldi daha ekmediniz mi diyor. Insanlar da garip ha, mevsim geçişleri bu kadar hızliysa biz napalim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle jet hızıyla geçer mevsimler ankara'da yetişilmez hızına :))

      Sil
  4. Instagram hikayelerinizde görmüştüm fotoğrafları, yazıyı okurken de oradaymış gibi hissettim. ☺️

    YanıtlaSil
  5. Bu mevsimde en sevdiğim yol kenarlarında çikan binlerce değişik ot, çiçek. Yürürken utanıyorum biri görecek, bu kadın ne arıyor diye bakacak diye. Gözlerimize ruhumuza şenlik bir mevsim. Huzurla, sağlıkla tüm güzellikleri görmek nasip olsun hepimize bu güzelim ramazan ayında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin ne güzel dilek
      güzellikleri her zaman gören gözlerimiz olsun
      fotoğraf çekme tutkusu olanlarda bu tür manzaralar çok olur bilirim :))

      Sil
  6. Bu sene yaz her yere geç geldi gerçekten ,son cümlene Amin diyorum:)))

    YanıtlaSil
  7. Güneşli hava moral verir, doğa da huzur. Bi de üstüne ramazandayız, e daha ne olsun. Dediğiniz gibi umarım bütün yıla yayılır bu güzellikler.

    YanıtlaSil
  8. Soğuk havalardan bıktık usandık yazın sıcaklığı içimizi ısıtsın inşallah.

    YanıtlaSil
  9. İzmir'de yaz 6 aya yayılmış. Ankara'yı henüz görmediğim için yorum yapamıyorum. Hafif serinliği her zaman tercih ederim.

    YanıtlaSil
  10. ben de yazı çok seviyorum ya, gelsin artık yaz.

    YanıtlaSil
  11. çok tatlı yazıydıııı :)

    YanıtlaSil
  12. Çocukken bizde çok üflerdik bu çiçeği.

    YanıtlaSil
  13. Bir sabah uyanmışız ki bahardan yaza geçivermişşiz.

    Yine de bir üstlüksüz çıkmayızama, anlattığın gibi :)

    Tam Ankara. Emeklerine sağlık. Çıtlık yani karahindibayı da güzelce okudum :)

    YanıtlaSil
  14. ne güzel Ramazan ayını manevi bir huzurla karşılamak ve yaşamak değil mi

    YanıtlaSil
  15. Bir yaz mevsimini sevmeyen ben miyim yahu, ama Antalya'da normaldir sevmemek gibi geliyor :) .

    Yeni bir sayfa ile başladığım bloğuma destek ve yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler. 🌸

    YanıtlaSil
  16. Çevremizi pozitif insanlardan oluşturmalıyız. Bizim buralar yanmaya başladı, akşamları da aynı. Yine de ben yazı seviyorum.

    YanıtlaSil
  17. Eskişehir ile Ankara iklimi benziyor ama Eskişehir daha ayaz. Eskişehir daha bugün biraz ısınır gibi oldu. Ama halen daha üstümüzden hırkaları atamadık.

    YanıtlaSil