2009/Ankara

Şubat Şubat ayı boyunca her gün yazı yazacağımız bir Meydan Okuma Başlattı Ezgi 

On birinci Gün:

Son zamanlarda okuyup bitirdiğin kitabın yorumunu yazabilir misin ?

HAVA- BUKET UZUNER

Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları, Hava'da Buket Uzuner , Su ve Toprak'ta olduğu gibi yine çevreye duyarlılığını, güçlü kalemini konuşturmuş. "Havanın şifası insanın aklının başına gelmesinde saklı. Bakalım ne zaman dünyamızı kurtarmayı acil işimiz sayacağız?" İklim değişikliği, kurulması planlanan nükleer santrallerin çevreye zararları gibi güncel konulara parmak basıyor. Umay ninenin Kam bilgeliği ise başlı başına bir öğreti sunuyor okura.
Uzun uzun yazmak  istememe nedenim kitapla ilgili Buket Uzuner'le röportaj yapma isteğim aslında. Ancak olumlu ve olumsuz bir dönüş yapmaması açıkçası beni yine üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı. Dokuz yıl önceki girişimim de başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Yukarıdaki fotoğraf o ana ait. Bilemiyorum hangi nedenlerle geri dönüş yapmıyorlar. Ama ben insanın mütevazi olanını herkese değer verenini severim. En azından olumsuz olacaksa da bir cevap vermesini beklerim. 2009'da imza gününde de  benzer bir durum olmuştu. 
Yine de insafsızca yargılamak istemem. Muhakkak yoğundur, belki de hoşlanmıyordur söyleşi yapmaktan veya bloglarda kitabıyla ilgili yazılar yazılmasını istemiyordur! bilemiyorum :(
Derler ya "hayat tekerrürden ibarettir" diye.. (Ben de hiç akıllanmayanlardanım :))

Benim neden Ayşe Kulin hayranı olduğumu bu küçük örnek çok iyi açıklıyor. 2007 yılında adı sanı duyulmamış çömez bir blog yazarına değer verip,  mailine dönmesi ve her röportaj sorusunu kaprissiz bir şekilde cevaplamasının değeri ölçülemez değil mi?

27 Yorumlar

  1. Canım kitabı not aldım
    Sayenizde fikir sahibi oluyorum
    Tesekkurederim

    YanıtlaSil
  2. Fatma hanım blogunuzun yeni düzenlemesini çok beğendim...uzun soluklu paylaşımlara,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bir gün kitap yazar isem cesaretimi coşturup ilk senden rica edeceğim benimle söyleşi yap diye sohbet etmek isterim senine çünkü :)

    YanıtlaSil
  4. Ben Su kitabını okumuştum. Çok keyifliydi. Ayşe Kulin'le kitap fuarında karşılaşmıştım. Çok zarif ve sıcakkanlı bir insan izlenimi yaratmıştı bende. Yanılmamışım demek ki :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir paylaşım olmuş, yazım tarzınız ve anlatım şekliniz çok başarılı. Geçen gün yazınızda bahsettiğiniz medya, basın ve iletişim konusunda çok haklı olduğunuz belli. Kesinlikle olmalıymışsınız.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ediyorum
      güzel sözleriniz için

      Sil
  6. ne kadar hoşşşş, ne mutlu sana....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl?
      buket uzuner açısından pek hoş değil
      ayşe kulin ise en sevdiğim :)

      Sil
  7. kendisinin bir söyleşisine katılmıştım.severek okuduğum bir yazar Hava 'da okumak istediğim kitaplar arasında,bakalım ne zaman sıra gelecek:)

    YanıtlaSil
  8. Buket Uzuner hiç okumadım, bu kitabı ile başlayabilirim sanırım :)

    YanıtlaSil
  9. Ayşe Kulin'e aşırı ön yargı ile yaklaşıyordum yalnız anlattığınız şey üzerine şans vereceğim. Mütevazi insanların değer görmeyi hakettiğini düşünüyorum. İyi ki anlattınız bunu. Çok sevgiler ☀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de değer vereceksin ki değer göresin
      öyle değil mi ama

      Sil
  10. buket uzuner en sevdiğim yazarlarımızdandır...ne yazsa okunur

    YanıtlaSil
  11. Bu kitap serinin geçiş kitabı gibi bir şey olmuş sanırım, ilk iki kitaptaki maceralardan sonra sakin ve durağandı. Son kitabı bekliyorum heyecanla :)

    YanıtlaSil
  12. Harika bir alıntı yapmışsın.Ozaman alıp okurum :)

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten hayran olunası bir davranış :)

    YanıtlaSil
  14. Yazarın bu serisini okumak istiyorum aslında ama bir türlü alıp da başlayamadım.

    YanıtlaSil
  15. Daha önce tanışmadığım bir yazar. Not aldım :)

    YanıtlaSil