Yaşayan Kültürel Miras Müzesinin bahçesinde samimi bir ortamda interaktif olarak gerçekleştirilen “2. Ünye Masal Anlatıcılar Buluşması” Ünye'de yaşanan eski hikayeleri gün yüzüne çıkardı.
İnşaat Mühendisi, Senarist ve Masal Anlatıcı İsmail Canbulat ile Yaşayan Kültürel Miras Müzesi Sorumlusu İhsan Akbulut moderatörlüğünde “Ünye’nin Kayıp Hikayeleri” anlatıldı. 
Bilgin Hasdemir Ünye Şivesiyle anlattığı anılarla bizi hem güldürdü hem düşündürdü.
Araştırmacı/Yazar Yaşar Karaduman'dan mübadele yıllarında Ünye'den göç eden Ermeni ve Rum ailelerinin trajik hikayelerini dinledik. 
İrfan Işık Hocamız unutulmaya yüz tutan Ünye'nin Delileri'ni anlattı bizlere o engin bilgi hazinesiyle. 
Mühendis, blog yazarı (Blogger Mavianne) Fatma Canbulat Erdem,  Ünye'de geçen bir çocukluk anısından esinlenerek  Gülden Görgülü Güler'in yazdığı Çataltepe Gazoz Fabrikası adlı masalıyla muzlu gazozun Ünye'deki hikayesini anlattı. Bu sayede hem rahmetli babasını andı hem de izleyicilerin hatıralarını canlandırdı. 
Ünye Tarih Araştırma Grubu (ÜTAG) Araştırmacı-yazar Ahmet Derya Varilci Ünye'nin mitolojik dönemlerine ışık tuttu. 


Ferhan Şensoy'un tiyatrosunda bir dönem duayen tiyatrocuların kapalı gişe oynadığı Ünye şivesiyle yazılmış  "Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu" isimli oyunun yazarı Cihan Öksüz oyunun çıkış hikayesini ve Ünye'deki tiyatro tarihini dinledik.
Ünye Tarih ve Araştırma Grubu Başkanı Araştırmacı-Yazar Ahmet Kabayel Baba Lütfü'nün selam sabah vermeyen suratsız hakime iskelede dalgaları saydırdığı şakasını anlattı. Zeki  ve nüktedan Ünyelinin ince planlarla  esprili bir şakayla hakimi nasıl oyuna getirdiğini anlattığı hikaye izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. 
Mühendis, senarist ve masal anlatıcısı İsmail Canbulat annesinden dinlediği yaşanmış esprili bir Hıdırellez anısını anlatarak herkesi gülümsetti.
Halkbilimci Elif Akbulut'ın tiyatral bir şekilde anlattığı Anadolu Masalında "herkesin yüreğinde ne varsa onu yaşadığı ve gördüğü" mesajı çok anlamlıydı. 
Etkinlik sonrasında Ünye Belediyesi Başkanı Erhan Eren hikaye anlatıcılarına plaket verdi ve toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdi. 

2 Yorumlar

  1. Cok guzel ve cok medeni bir yerde cok güzel bir etkinlige katilmissiniz. Ne mutlu size.

    YanıtlaSil