Dex İlk Romanım Yarışmasının 2017 Birincisi Salimcan Satıcı'nın kitabı NAZENİN şaşırtıcı bir son ile bitiyor. Şiirsel dili ve farklı roman kurgusu ile hikaye hemen içine alıyor bizi. Aşk, intikam oyunları, yanılgılar, kabullenmeler. Karmaşık olay örgüsünün nereye varacağını merak ederek okuyorsunuz kitabı. 

Salimcan küçüklüğünden beri yazdığını devamlı günlük tuttuğunu söylüyor. Yazmayı toprağa çıplak ayakla basmaya benzetiyor, yani bir nevi içini boşaltma aracı diyor. Romanı ilk olarak Wattpad'de yayımlanmış ve 1.5 milyon okura ulaşmış. 

Nazenin; ‘’İmkansız Aşk’’ labirenti ve  inanılmaz bir son vaad ediyor okura.

"Baharı bıraktığım yerden alıp ara sokaklara doğru dökülen çarşıda sunduğu duyguyu yakaladım. " (syf.22)



"Yaşlı adam, tıklım tıklım sokağı, gözlerinin keskin mavisinde cayır cayır yakarak kınamıştı." (syf. 34)

"Sokaklar boyunca yaşadığı sonbaharı taşırdı adımlarından. İri ufaklı hayalleri sırtında, unuttu gitsin hayatını" (syf.133)

"Nazenindi kelebeğin çırpınışları. Ölürdü bu soğukta, karışıp giderdi ışıklarla dolu olduğu söylenen varlığı belirsiz diyarlara." (syf.190)


Canan Tan jüri üyesi olduğu Dex İlk Romanım Yarışması'nı kazanan Salimcan Satıcı için şunları söylemiş;

"Yazarını tanımıyordum. Büyüleyici bir dili vardı. Cümleleri çarpıcı ifadeleri ve anlatımları son derece iyiydi. Sözün özü, Salimcan Satıcı , birinciliği fazlasıyla hak ediyordu. Kendisiyle tanışırken 18 yaşında olduğunu öğrenmek sürpriz olmuştu benim için. Bu yaşta Nazenin’i bizlere sunabilen bu pırıl pırıl kalemin , daha pek çok başarılı eserle karşımıza çıkacağına inanıyorum."


0 Yorumlar