Kadriyeciğim beni Mim'lemiş.  Çokk eskilere götürdü bu Mim olayı beni. Blogların çok popüler, hareketli, canlı yıllarına. Onu mu kırayım bir nostalji olsun bana dedim. Veee, mim sorularını cevapladım. Ben cevaplarken çok keyif aldım, umarım  siz de okurken alırsınız.

Blog Yazarını Tanıma Mim'i

1. Nerelisin?

Babam  mekanı cennet olsun, her tanıştığı kişiye Nerelisin? diye sormadan edemezdi. Sanırım bizde hemşehrilik damarı fazla kabarmış durumda. Karadenizliyim diye cevap vermek tabi ki yeterli olmaz babama. Tam olarak konum belirtmeden bırakmazdı. Sonrasında ise kimlerdensin ? diye devam ederdi. Ben de anne tarafından samsun'lu baba tarafından Ünye'liyim. Dikkatinizi çekerim Ordu'lu değil Ünyeli !

2. Burcun nedir?

Tam bir Teraziyim diyecektim ki, Google 'a sorayım Terazi burcu kadını özellikleri nedir dedim çıkan sonuç şu şekilde ; 
Fiziksel olarak gerçekten çekici bir yapıya sahiptir. (Bilmem ki öylemi :))

Saçları yumuşak ve dalgalıdır. (Saçlar sarı olunca yün gibi olur banyodan çıkıp kurutunca amma velakin fönlü olduğunda söylediği gibi olması muhtemel)

Gözleri dikkat çekecek kadar parlak ve ufak burun yapısına sahiptir. (Hah hah hah serde Karadenizlilik var nerdeee öyle ufak burun)

Ağız yapısı oldukça biçimli ve genellikle küçüktür. (Yok yok bu da uymadı)

Boyun yapısı ise zarif ve dikkat çekicidir. (Dikkat çekici mi bilmem ama uzun olduğu doğrudur)

Kilo sorunu olmayan Terazi burcu kadınlarının yüz hatları genellikle incedir. (Yessss!!! Kilo sorunum yok ancak nasıl dikkat ettiğimi bir ben bir de Allah bilir)


Terazi kadınları genel olarak orta boyludur. (aaaa ben uzun sayılırım ki)

Canlı ten rengine sahiptir. (Çocukken kardeşimi doktora götürürdük, beni hasta sanardı doktor o kadar renksiz ve soluk bir yüzüm vardır. Şimdilerde makyajla kapatıyorum. Dudaklarım öyle renksizdir ki, ruju asla ihmal etmem, hasta gibi olurum ruj süremeyince çünkü)

Genel olarak orantılı vücut hatlarına sahiptir. ( Çok şükür :))

Giyim konusunda oldukça iyi seçimler yapar ve modayı takip ederler. ( Fena değilim o konuda, son 4 aydır modayı falan takipte değilim alışveriş diyetindeyim 2018'de okumak isterseniz yazım şurada TIK)

3. Bloglarda en çok ilgini çeken nedir?


Kaliteli içerik derler ya hani. Kaliteli içerik demek benim için; okunabilir bir dil, samimi yazılar, deneyimler, güzel fotoğraflar. Güvendiğim inandığım blog yazarları var yıllar içerisinde yüz yüze de tanıdığım. Onların tavsiyelerini deneyimlerim. Hoşuma gider onlara yorum yazmak da ayrıca.

4. En sevdiğin mevsim?


Kışı sevmem üşümekten korkarım. Benim mevsimimde; şöyle tepeden parlayan güneş iliklerimi ısıtsın, ruhuma enerji versin, mutluluk hormonu salgılayayım, denize gireyim, gönlümce üşümeden dışarıda yürüyüş yapayım. Yanii YAZ kadınıyım ben.


5. Yabancı dil biliyor musun?


Do you speak English? Nedir bu Türklerin yabancı dilden çektiği mirim. Bloglardaki mimlerde de mi sorulacaktı bu soru. :)) Evet kocaman bir eğitim sorunu var bu konuda yaniii yarama parmak bastınız bu soruyu sorarak. Biz Türk eğitim öğrenim camiasının zavallı çocukları, 3 yıl orta okul, 3 yıl lise, 4 yıl üniversite toplayın kaç oldu? Tam tamına 10 yıl İngilizce Eğitimi alıyoruz. What time is it? demekten öteye neden geçemiyoruz? ODTÜ, Boğaziçi gibi hazırlık  ve 4 yıl ingilizce  eğitim yeren bir üniversiteye kapağı atamadıysan işin zor. Kursla mursla da olacak iş değil, zor iş. Yıllarını dil kurslarında geçiren zavallı yurdum vatandaşı olarak konuşuyorum. Bilmem anlatabildim mi?

6. Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

Boş zaman nedir? Ben dolu zamanımda kitap okurum. Yani boş zaman işi değil kitap okumak, ciddi iştir. Ha bir de film izlemek, dizi izlemek, spor yapmak ne bileyim boş zamanı olmayan birine bunu sormak biraz garip. Hep dolu benim zamanım. Hep bir şeylerle meşgulüm. Boş zaman bilmem ki :(


7. En son hangi kitabı okudun?

Tabi ki, "Bi Arkadaşımın Başına Gelmiş" diyerek sizlere bu vesile ile geliri kanserli çocuklara bir umut olacak 99 kadının gerçek yaşanmış hikayelerinin yer aldığı kitabı okuduğumu söyleyeyim. Ancak elimde çok da severek okuduğum "Kadın Beyni Erkek Beyni" Dr.Serkan Karaismailoğlu'nun kitabı var. Sırada ise; yine aynı yazarın "Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum" kitabı.


8. Hayatında pişman olduğun bir şeyi anlatır mısın?


Ukalalık addetmezseniz eğer, hayatımı "Keşke" dememek "İyiki" demek üzerine kurguladım. Kurguladım derken, gayret ediyorum pişman olacağım şeyleri yapmamaya, iyi bir insan olmaya, kimseyi kırmamaya, yargılamamaya, dedikodu yapmamaya. Malesef  bazen oluyor hepimiz insanız, birisinin arkasından konuştuğumu fark ettiğimde çok üzülüyorum. Hemen kendime çeki düzen veriyorum.   

9. Tuttuğun takım var mı?


Mahocum fanatik Fenerlidir. Ona her maç gecesi sorduğum soruları paylaşırsam futbolla ne kadar ilgili olduğum anlaşılır sanırım :) 
Başlamadan: Maç kimle kim arasında?
Bittiğinde: Kaç kaç bitti?


10. Çantandan eksik etmediğin şeylerden bazılarını yazar mısın?


Tabi ki ruj !! (bknz.2. soru)
Kağıt mendilim olmazsa olmaz,
"ben her bahar aşık olurummm" diye bir parça var ya  " ben her  bahar alerji olurummm" diye çevirebilirim.
Parfüm de vardır, tabi ki cep telefonu, şarj aleti, yedek şarj


11. En sevdiğin içecek?

Her sabah hiç üşenmeden evden getirdiğim bir dilim limon, tarçın çubuğu ve nane ile yaptığım detoks suyum vazgeçemediğim. Gazlı içecek içmiyorum epeydir. Her gün en az bir adet sade kahveyi severim.
Çay ise kahvaltılarımın vazgeçilmezi sonra olsa da olur olmasa da.


12. Ve son olarak hiç bloğundan para kazandın mı?


Bumerang yani Yazarkafe'ye üye olduğumdan beri çok fazla olmasa da bazı reklam içerikler yayınladım. onlar 9 tl gibi bir rakam yatırıyorlar ama daha hiçç dokunmadım desem o paraya. 
Yani 12 yıldır blog yazıyorum, gazetede röportajlarım, haberlerim yayınlandı tüm bunlardan Manevi çok ama çok kazanç sağladım. 
Onların değeri para ile ölçülemez. Değerli yazarlar, sanatçılar, kadınlar, adamlar tanıdım. 

Kimi Mim'leyeyim ?
Lalem seni seçtim 

15 Yorumlar

  1. Başlattığım mim Mavi anneye kadar gelmesi beni çok mutlu etti :) Mavi anne seni zaten uzun süredir takip ediyorum. Bu mim ile daha iyi tanımış oldum :) Şimdi mimlediğin kişinin bloğuna bakacağım. Bu mim olayı benim çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Sultan
      benim için de iyi oldu nostalji yaşadım sayenizde
      emeğinize sağlık
      sevgiler

      Sil
  2. Güzel mim, harika cevaplar :) Terazinin güzellik olgusu size kesinlikle yansımış :) İngilizce konusunda şansım ortaokul zamanında dönmeye başlamıştı. Şu an dediğiniz gibi hazırlık + 4 sene İngilizce eğitim veren bir üniversitede olsam da seneye TOEFL sınavına gireceğim için bir kurs takviyesi de aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum yorumun gerçekten benim için çok değerli
      Başarılar diliyorum sana
      Sevgiler

      Sil
  3. Canım yapmışsın çokta güzel olmuş 😍

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel oldu bu mim olayı. Beni de eskilere götürdü. Severek takip ettiğim blog yazarı arkadaşları daha yakından tanıdım. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
      Beğeniniz beni çok mutlu etti
      sevgiler

      Sil
  5. Dediğiniz gibi zevkle okuduk 😀

    YanıtlaSil
  6. Benim güzel gözlü, güzel yüzlü, güzel yürekli, becerikli ve donanımlı arkadaşım. Öyle sıcacık duygu akıyor ki hani bazı blogları okurken, oh diyosun iyi ki tanımışım... Hele bir de önceden tanıyorsan dadından yinmiyo ya, işte öyle biliyorum Mavianne'yi...<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaaa ne güzel sözler bunlar
      senin ne kadar yüce gönüllü olduğunu gösteriyor
      bu güzel sözleri içinden gelip söylemen
      öpüyorum seni arkadaşım

      Sil
  7. İçecek konusunda aynıyız :) Bir de şu alerji konusu, benimki astım başlangıcı artık. Çok dikkat ediyorum ama beş sene bir şey olmuyor, ama sonra acısını çıkartıyor. Umarım bağışıklık sistemimizin günlendirebiliriz. Tanıdığım için memnun oldum :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok memnun oldum sizi tanıdığım için
      alerji ortak sorunumuz desenize
      sevgiler

      Sil
  8. Ne güzel anlatmışsın kendini Maviannem . Bu arada o detoks suyuna bayılıyorum ben de. Bir de beni tok tutuyor inanır misin ?
    Öpüyorum çok .😘❤

    YanıtlaSil