AEDEN, Fi, Pi ve Çi'den sonra okuduğum Azra Kohen kitabını ben sevdim,
AEDEN gezegeninde yaşayan Sonje ve Numi Dünya gezegenine gelip de biz insansıların Dünyaya, hayvanlara ve doğaya saygısızca yaşadığını görüyor. Çevreye verdiğimiz zararları öyle güzel anlatıyor ki kitap, Dünyayı kurtarmak için gerçek insanların nasıl savaştığına tanık oluyoruz. 
"İnsan doğulmaz, insan olunurdu."
Mor bilimkurgu diyebileceğimiz bir roman. Olaylar Asitan'da yani eski adı ile İstanbul'da geçiyor. 200 yaşının üstünde insanlar var. Hem teknoloji hem tıp öyle ilerlemiş ki, MOR yani yapay zeka ile her beyne gönderilen sinyallerle iktidara karşı itaat edenler ferah içinde yaşıyorlar. Etmeyenler ise barbarlar, yerin bin kat altında sıkıntılar içinde savaşmak zorunda kalarak, ecelleri geldiğinde normal yaşta ölüyorlar. Enteresan bir kitaptı ilk okuduğum Kahraman Terzioğlu  kitabı oldu bu benim.
Anneannemin Tenceresi Adıyaman ve Hatay Mutfağında lezzetli yemek tarifleri olan bir kitap. Çok sevdiğim ve takdir ettiğim Asuman'ın bu kitabı her evde bulunmalı bence. Kitap ile ilgili gözlemlerimi okumak isterseniz bir TIK lütfen...
Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım, İtalya'da bir kenar mahallede yetişen iki genç kızın çekişmeler, kıskançlıklar ve sırlarla örülü dostluklarını, zorluklarla geçen büyüme ve varoluş serüvenlerini anlatıyor."Napoli Romanları"nın ilki. Tatilde zevkle okuduğum bir kitap oldu. Devam eden diğer 3 kitabı daha okuma fırsatım olmadı , merak ediyorum. Herkesten çok olumlu yorumlar duyuyorum.
Başıbozuk Sevdalar , Canan Tan'ı okumayı her zaman çok sevmişimdir. Bu kitap da bir solukta okuduklarım arasına girdi. Şiir' ve hayatına giren üç erkek Ezel, Baran ve Recep.  Küçük yaşta anne baba ayrılığı yaşayan Şiir'in ayakları üzerinde durmaya çalışırken  "Onunla bir ömür değil onun için bir ömürdür sevda" dedirtecek bir aşk  yaşıyor Şiir. 
Geliştiren Anne- Baba Doğan Cüceloğlu'nun bu çok eğitici kitabı muhakkak okunmalı. Altını çizerek ders çıkararak okudum ve tüm çocuğu küçük ana babalara önerdim. Ayrıntılı kitap yorumum için bir TIK lütfen.
Dut Ağacı Sevgili Banu'nun Banu Tozluyurt'un ilk kurgu romanı. Öyle güzel bir hikaye anlatıyor ki Banu bize devamını merak ediyorsun. Ayrıntılı olarak kitap ile ilgili Banuyla yaptığımız söyleşiye bir göz atmaya ne dersiniz. DUT AĞACI
Kitabı her koşulda okuyabilirim, metroda, otobüste, yatakta ama en çok kumsalda okumayı severim.
Dalga sesleri eşliğinde gölgede kitap okumak gibisi yok sanırım....
Hamdi Koç'un "Çıplak ve Yalnız" kitabı aslında 2013 te yayınlanmış ancak, ben bu sene okudum.
Ünye'de geçmesi hikayenin, benim çocukluğumun geçtiği sokakları dükkanları anlatması ile beni kitap içine aldı bir anda,
Romandaki sahneleri Ünye'de bildiğim yerleri gözümde canlandırarak okumak gerçekten de farklı bir deneyimdi,
Hatta "Avukat Hasan" benim çok sevdiğim arkadaşlarım Sıla ve Özlem'in babasının romanda yer alması, babamın gazoz fabrikasının yanındaki matbaa ve sahibinin kitabın önemli kahramanı olması ve Hamdi Koç'un olağan dışı kurgusu ile sürükleyici bir kitap. 

Her akşam uyumadan önce bir saat kitap okumayı çok seviyorum,
Tabi başucumdaki radyoda hafif bir müzik açık olacak,
Bazen de yanıma uzanan Mercanı okşayarak terapi gibi bir saat geçiriyorum
Sırtımı dayayıp bir ağaca, ya da karşıma alıp denizi okumak okumak okumak,
Beni bıraksalar saatlerce okurum,
Çantasında kitapsız gezemeyen kaç kişiyiz?

12 Yorumlar

  1. Maviannem okusam okumasam illa bir kitabım olur çantamda :) iyi hissederim çünkü kendimi.
    rujum allığım yanımda olmaz mesela,hiç de özenmem öyle çantalara
    çok güzel bir paylaşım olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Beeen. Metroyla işe gidip gelmeye başladığımdan beri özellikle çantamda kitapsız dolaşmaz oldum. Ama 2-3 gündür bir şey keşfettim (gerçi çok yeni değil bu ama ben yeni keşfettim:)) telefonuma e-kitap indirip okuyorum telefondan. Ama biraz gelenekçiyim sanırım kitap kokusu duyarak elimle sayfaları çevirerek okumak daha çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
  3. aylar önce başlayıp yarım bıraktığım ama çok da sevdiğim bir kitaptı. kışın sakin kafayla devam etmek üzere rafa kaldırdım.

    YanıtlaSil
  4. Bir bilim kurgu okuru olarak Mor adlı kitabı merak ettim. İnceleyeceğim. Elinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. nehricce; hem rujum olsun hem kitabım :))) teşekkürler yorumun için canım

    kadriye; metroda kitap okumayı ben de çok sveiyorum. e-kitap ise hiç bana gçre değil

    kelimelerle dans; hangi kitap anlayamadım?

    bir tutam karınca; Mor değişik bir kitaptı gerçekten de.

    YanıtlaSil
  6. Yazının başlığı cidden güzel. Bende tam, son yazımda kitap tavsiyesi istemişim. İyi denk geldi :) Canan Tan okumayı bende çok seviyorum. Sanırım 2015 yılında (belkide 2016'dır, tam hatırlamıyorum.) Canan Tan ile görüşme ve fotoğraf çekilme şansım olmuşu. Blogumda duruyor oda. Güzel tavsiyeler ile güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler Mustafa güzel yorumun için. Canan Tan benim de çok sevdiğim ve cok da mütevazı buldugum bir yazar. Güzel insanlarla fotoğraf çektirmek benim de çok hoşuma gider. Seninle de belki 17 kasımda blog calistayinda istanbul da görüşme fırsatım olur

    YanıtlaSil
  8. hımmm tencere ile dut ağacını listeye aldııım :)

    YanıtlaSil
  9. Mor romanını bende merak ediyorum

    YanıtlaSil
  10. deeptone; dut ağacını sevgili banu çok iyi yazmış öneririm

    sevgili elif mor farklı bir roman

    YanıtlaSil
  11. Sizin kitap önerileriniz benim için hep önemli sizin okuduğunuzu ve beğendiği söylediğiniz kitapları okumaya çalışıyorum. Napoli romanlarını okuyorum şuan elimde 2.kitabı var.Dut Ağacı, Başıbozuk Sevdalar, Çıplak ve Yalnız tavsiyeniz üzerine listeme alacağım.Teşekkurler

    YanıtlaSil
  12. Elçinciğim çok teşekkürler önerilerimi beğendiğin için
    2. kitap bitince senden ödünç almak isterim :)))
    sevgiler

    YanıtlaSil