Bugünkü Osman Müftüoğlu'nun yazısına bayıldım,
Özetle diyor ki;

Hemen her an dik durmayı başarmak kolay bir iş değil ama yine de bedeni buna zorlayıp dik durma alışkanlığını kazanmak lazım.

Dik durma meselesinin önemini yıllar önce bir televizyon sohbetinde ilk kez Ayla Algan’dan işitmiştim. Ayla hanım müthiş bir öngörü ile “Bizde menopoza giren kadınlar nedense sırtlarını öne eğip dik duruş fakiri haline geliyor. Bu nedenle de yorgun, bitkin, isteksiz, keyifsiz, mutsuz bir görünüm sergiliyor, depresyona bile girebiliyor” demiş ve ardından da eklemişti: “Ben buna ‘menopoz duruşu’ diyorum!”

Ayla hanımın haklılığını geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’daki Auckland Üniversitesi’nin çalışması net ve açık olarak doğruladı.

Bu araştırmanın sonuçları diyor ki:

1  1. Dik durmak özgüveni artırıyor.
2 2. Geçmişe değil, geleceğe bakmayı sağlıyor.
3 3.  Pozitif duygusal yapılanmayı destekliyor ve depresyona engel oluyor.
  4. Güven veriyor, olumlu düşünce kalıplarını harekete geçirip korku ve endişelerimizden sıyrılmamızı sağlıyor.

Netice şu: Özellikle menopoza giren kadınların ve hepimizin dik durmayı, bunu kalıcı bir alışkanlık haline getirmeyi öğrenmesi lazım.

Derya Baykal her zaman takdir ettiğim dik duran kadınlardan,
Onun pozitif enerjisi, coşkusu hayata gülümsemesi, sıcakkanlı duruşu ekrandan ve fotoğraflarından bana yansıyor adeta,
Bir röportajındada Menopoz ile ilgili neler söylemiş bakar mısınız? Ne kadar önemli tavsiyeler dikkate almakta fayda var.
ailem.com: Kadınlara hayat, sağlık ve istekleri konusunda son olarak neler söylemek istersiniz?

Derya Baykal: Sağlığınıza önem verin. Hele belli bir yaşa geldiğinizde lütfen özen gösterin. Menopoz ilerisi için çok önemli. Eğer ilerde iyi şeyler boyamak, takı yapmak istiyorsanız ellerinizin sağlıklı olması gerekli. Kemik erimesine yenik düşmemek lazım. Yürüyebilmek kendi ihtiyaçlarını karşılamak lazım. Bunun için şimdiden önlemlerinizi alın. Hayatı kaliteli yaşayın. Ben bunları yapmaya çalışıyorum. Ne kadar başarılı olurum bilemem. Belki ben o kadar başarılı olamam da bunu söylediğim birisi olur. Bu da benim için bir kazançtır. 

10 Yorumlar

  1. Menopoz, kimilerinin korkulu rüyası.
    Gerçekten hazırlıklı karşılamalı.

    YanıtlaSil
  2. Haa bu arada menopoz deyince benim de aklıma hep Aysel Gürel gelir rahmetli :)

    YanıtlaSil
  3. Dik durma alışkanlığı ta okul yıllarından başlıyor sanırım. İçinde ağır kitaplar bulunan okul çantaları çocukların sırtlarında taşınıyor. Küçücük yaşlarda yanlış duruşlar başlıyor.
    Dik duruş bana psikolojik olarak hayata bakışı da vurguluyor. Kendinden emin olma, kendine güvenme gibi. Yıldız Kenter'i düşündüm.

    YanıtlaSil
  4. Bu konuda Derya Baykal ciddi bir idol benim için. Nedense menopoz dan korkmuyorum ben dur bakalım .yaşayıp göreceğiz Maviannem. ☺❤

    YanıtlaSil
  5. Aaa, ne zaman çok sıkılsam omzumu geri atarım önce sonra da derin nefes alırım. Bak kendi kendime keşfetmişim :)

    Bir de göbeğime odaklanmamı engelliyor :)

    YanıtlaSil
  6. DenizYıldızı15 Mart 2017 11:53

    Dik duruş!!
    ''menapoz da yaklaştı hadi ben artık dik durayım!'' diye yapılırsa pek de yararlı olmaz diye düşünüyorum..yapay olunca kasıntı gibi görünmek de var:=))
    Gerçekten hem fiziksel hem de ruhen hayatın zorluklarına karşı dik duruş için düzenli sporu hayat biçimi yapmak lazım bence...iyi hissettiriyor, özgüveni artırıyor..Menapozun etkilerini de en aza indireceğini düşünüyorum..Neyse bekleyip göreceğiz elbette!!! Kadın olarak tüm süreçlere olumlu bakalım..Çok güzel bir konu işlemişsin bu arada her zamanki gibi Mavişim eline yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Ted konuşmalarında izlemiştim durusumuzun ruh halimizi etkilediğini anlatıyordu. İzlemediysen tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  8. Ben de bazen kambur yürüdüğümü fark ediyorum. Özellikle de yorgunken... Sonra hemen kendimi toparlayıp dikleşiyorum. Tabii, beni gören oldu mu diye bakınmayı da ihmal etmiyorum :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba...bloğunuzu ziyarete geldim. Şimdilik birkaç posta bakabildim. Gezintime daha sonra devam edeceğim. Çok beğendim bloğunuzu, karşılık vermek için söylemiyorum. Takibinizdeyim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. dik durma fakirliği bize genç kızlığımızdaki utanma duygusundan kalıyor sanki diye düşünüyorum

    YanıtlaSil