Gülse Birsel öyle güzel yazmış ki 31 Aralıktaki yazısını. 
Özellikle hoşuma giden kısımları paylaşmak istedim. Keşke aşağıda yazanlar gibi yaşayabilsek. Ben yapmaya çalışıyorum. Mutlu oluyorum.
"Çok garip, niye bu kadar mutlusun ki?" diye bir soruya maruz kalsam da! Memnunum pozitif bakmaktan hayata. Size de tavsiye ederim.



NE FAYDASI VAR?

Ben
 endişe ve tasadan yıldım arkadaş! Hayır ne faydası var? Ben gece uykusuz kalınca dolar 2 TL’ye mi iniyor? Ben her akşam CNN seyredince terör mü azalıyor? Yoo. O zaman derin bir nefeees ve hep beraber gevşiyoruz!

KENDİNİZİ DİNLEMEYİN;

Beyninizde buluttan nem kapan, vesveseli, geveze ve drama seven bir teyze oturuyor. Onu dinlemeyin. He deyin geçin. Müzik açın, kitap okuyun. Su, yatağını bulur efenim! Yarın ne giyeceğinizin planı bile bazen tutmuyor, hayatınızın geri kalanını planlamak nasıl bir ukalalık! Kendinizi rüzgara bırakın, akıntıya karşı yüzmeyin.

ELİNİZDE OLMAYAN ŞEYLERE KAFAYI TAKMAYIN, ÇÜNKÜ ELİNİZDE DEĞİL; 

Suriye’deki savaş veya Türkiye’deki tehlikeli yapılanmalarla ilgili tasalanıyorsunuz. Çok normal. Peki tasalanmanız neye yarayacak? Her şeyi devletten beklememek lazım ama bazı şeyleri de devletten beklemek lazım! Ben bekliyorum mesela. Devlet bunları çözsün! Veya oradakiler o işi yapmasın, gelsin senaryo yazsın, takı tasarlasın, ne bileyim tornacılık yapsın. Çünkü ben ülkeyi yöneteceğim diye çıkmadım oraya, onlar çıktı.

DÜNYANIN HER YERİ FECİ, BİR ŞEY KAÇIRMIYORSUNUZ:

Türkiye’nin çivisi çıktı, gidelim buralardan diyenlere: “Nereye yav, karpuz keseceedik?” Hakikaten, öncelikle bir düşün, seni neresi istiyor? O isteyen yeri sen istiyor musun, yani ilginiz karşılıklı mı? Bütün bunlar tamamsa, bir de bak bakalım orası buradan daha mı güvenli? Emin misin? Bence o kadar abartma, dev kararlar verme. Gurbetçilere gurbetin ne demek olduğunu bir danış, dinle. Sonra da çık bir dolaş, vapura bin gez, bir çay iç, açılırsın.

2 Yorumlar

  1. Çok doğru ama insan kaygılanmadan, planlar yapmadan edemiyor ki.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle haklı duygular ,düşünceler içeren bir yazı.Ben de kendimi böyle teskin etmeye çalışıyorum ancak yine de etkilenmemek mümkün değil.İyi dileklerimiz gerçekleşsin umarım.

    YanıtlaSil