Misafiri çok severiz ailece ,
Süslü allengirli masalara bayılırım,
Çok özeniriz ve  Mahocumla birlikte mutfağa gireriz,
Brunch olunca ismi kahvaltının öğleye kadar devam ediyor biliyorsunuz,
O nedenle de daha kuvvetli bir şeyler hazırlama ihtiyacı duyuyoruz tabi ki,
Kahvaltı Menüsünde neler mi vardı?
Patlıcanlı Börek
Sigara Böreği
Kırmızı köz biber sarması (içi peynir dolgulu)
Kuru domates salatası,
Mantar süslü haşlanmış yumurta,
Mangalda Mantar dolması ,
Izgara sucuk,
Menemen,
Elmalı Pay,
Mangalda ananas tatlısı,
Kahvaltılıklar
Bal ve kaymak olmazsa olmazımız (Maho'nun en favori kahvaltılığı)
Ev yapımı limonata
MANTAR DOLMASI
4 çorba kaşığı tereyağ
Yarım demet maydanoz
10 tane iri mantar
2 su bardağı kaşar peyniri
1 fincan süt
Limon
1-2 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber
1 havuç

Hazırlanışı:
Mantarları yıkayıp bir bezle kurulayın.
Sap kısmını mantarların şeklini bozmadan elinizle yada bıçakla çıkartın.
İçi çıkarılmış mantarları dizin.
Üzerlerine tuz karabiber serpin.
2 kaşık tereyağı eritin.
İçine yarım limon koyup karıştırın.
Fırçayla eritilmiş yağı mantarların içine ve üstüne sürün.
Mantarları mangala dizin ve hafif diri kalacak şekilde pişirin.
Mantarlar pişerken sütle ıslatılmış tost ekmeğini, karabiber, tuz, rendelenmiş kaşar peynirini, havucu karıştırın.
Mantarları mangaldan alın.
Harcı mantarların içine doldurun.
Kalan erimiş yağı mantarların üzerine dökün.
200 derece mangalda pişirin.
Sıcak servis yapın.
Servis tabağını maydanozla süsleyebilirsiniz.
 Kuru Domates Salatası
Kuru domatesin üzerine kaynar su döküp 10-15 dk bekletiyoruz
5-6 ceviz iri parçalar halinde ekliyoruz,
sarımsak, zeytinyağ ve elma sirkesi koyup karıştırıyoruz,
Aman fazla tuz eklemeyin domates zaten tuzlu oluyor


 Patlıcanlı Börek
5-6 patlıcanı şerit şerit kabuklarını soyuyoruz,
Dörde böldüğümüz patlıcanı küp küp doğruyoruz,
Yarım saat tuzlu suda acısı çıksın diye bekliyoruz,
2 soğanı piyazlık doğrayıp yağda kavuruyoruz,
Üzerine süzdüğümüz patlıcanları ekleyip istediğimiz baharatlarla tatlandırıyoruz,
Az su ile üstü kapalı pişiriyoruz,
1 adet yufkayı seriyoruz üzerine sıvı yağ üzerine 2. kat yufka ve üçgenlere bölüyoruz,
Patlıcanları koyup sigara böreği gibi sarıyoruz,
Üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişiriyoruz
Menemeni ben soğansız seviyorum,
Yeşil biberi kavurup bolca domates ekleyip yumurtaları kırıyoruz, 
Peynir koyduk içine ve karıştırıyoruz
 Bolca yeşillik kahvaltının vazgeçilmezi
ANANAS TATLISI

Malzemeler
 6 dilim taze ananas
3 çay kaşığı rende hindistan cevizi
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
1 çimdik muskat
Vanilyalı dondurma
 
 Yapılışı
 Bir kasede bal, limon suyu, tarçın, muskatı karıştırıp birkaç damla suyla karıştırıp ananasların üzerine sürün.
Ananasların her iki tarafı kızarıncaya dek 2-3 dakika kadar pişirin.
Hindistan cevizini bir tavada kavrulun.
Dondurmadan bir top alının ve anasın ortasına yerleştirin üzerine kavrulmuş hindistan cevizi, tarçın ve tavada oluşan sosu gezdirin.

 Haşlanmış yumurtaların üzerine çeri domateslerle kapak yapıyoruz, üzerine mayonez sıkarak süslüyoruz,
Mantara benzemiş mi?

 AFİYET OLSUN
DOSTLARIMIZLA BİRLİKTE 
KEYİFLE OTURACAĞIMIZ SOFRALARIMIZ EKSİK OLMASIN

 

9 Yorumlar

  1. Maşallah yok yok hepsi de şahane :) Patlıcanlı börek favorim afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi de harika gözüküyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Kuş sütü eksik bir tek derler ya hah işte öyle olmuş sofran :)
    Ellerine sağlık, çok güzel gözüküyor hepsi...

    Ananas tatlısını çok merak ettim yalnız... Bir gün fırsat bulunca mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Her biri ayrı güzel olmuş. Güzel sohbette bonusu.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem gözüküyor hepsi, beni de çağır kahvaltıya :)

    YanıtlaSil
  6. Mantar yumurtasına bayıldım, çok canım çekti :-) Harika! sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Mantarlar harika, gerçi hepsi öyle de :) ağız tadıyla nice güzel sofralar kurulsun inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Sofra ve üzerini donatanlar nefis, ellerinize sağlık sizin de eşinizinde. Ayıp olmazsa:)) mangalı sorucam.Eşimde son zamanlarda bir mangal merakı oluştu bende balkonda nasıl olur bilemiyorum.Hem markası nedir hem de balkonda kullanımı yani duman koku falan açısından nasıl acaba ?

    YanıtlaSil
  9. Çok çok teşekkürler bilgiler için.
    :)) Kocaman sevgiler gönderiyorum Kartal'dan Ankara'ya..

    YanıtlaSil