Yumuşacık, ağızda dağılan dana etinin sebze ve baharatlar ile bir araya geldiği et sote tarifi, kuşbaşı et yemekleri arasında özel bir yere sahiptir.
Günlük protein ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamanıza yardımcı olan kırmızı et ile hazırlanan bu yemeği, pilav ve salata eşliğinde servis ederek sağlıklı ve doyurucu bir menü oluşturabilirsiniz.
MALZEMELER
Yarım kilogram yağsız dana kuşbaşı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kuru soğan
2 domates
3 yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 bardak su (sıcak)
1 tatlı kaşığı kekik
Arzu edilen miktarda tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
1. 1 adet kuru soğanı yemeklik olarak küp küp doğrayın. 2 adet domatesin de kabuklarını soyup soğanla aynı boyutlarda yine küp küp hale getirin. 3 yeşil biberi ise ortadan bölüp çekirdeklerini çıkartın. Dilediğiniz boyutlarda kesin.
2. Daha yumuşak ve ağızda dağılan bir et sote için kuşbaşı etleri yıkamayın. Bir süzgeç içerisinde bir müddet bekletip kanının akmasını sağlayın. Ardından kağıt havlu ile fazla kanı iyice temizleyin.
3. 4 çorba kaşığı sıvı yağı, etin daha iyi pişeceği döküm tavada kızdırın. Kızan yağın içerisine kuşbaşı etleri atın.
4. Ocağın altını iyice açıp eti yüksek ateşte mühürleyin. Yüksek ısıda, döküm bir tavada, karıştırmadan pişirmek; yani mühürlemek, etin besin değerlerini koruyarak ve kurumadan pişmesini sağlar.
5. Etlerin rengi değişip kahverengi bir hal almaya başladığında karıştırarak yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
6. Pişen etlerin üzerine küp küp doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayıp pembeleşince domates ve biberi de tavanın içerisine katın.
7. Yarım tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı salçayı, 1 bardak sıcak su ile yumuşatıp sıvılaştırın. Sulandırılmış bu salça karışımını etin bulunduğu tavaya yavaş yavaş dökün. Ardından, tavanın üzerini bir kapak ile kapatıp kendi kendine pişmeye bırakın.
8. Etler salçalı su ile bütünleşip iyice piştiğinde son olarak 1 tatlı kaşığı kekik ve arzu edilen miktarda tuz ve karabiberi de ilave edin. Baharatların et ile iyice buluşması için yemeği bir iki kez karıştırın. Yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın. Pilav ve salata gibi besleyici yan yemekler ile sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Et sote tarifi gibi birbirinden lezzetli Knorr tariflerine ve sofralarınızı güzelleştirecek pek çok bilgiye ulaşmak için Yemek Tarifleri sayfasına mutlaka göz atın.

4 Yorumlar

  1. lezzetli olduğu çok belli, elinize sağlık))

    YanıtlaSil
  2. Ben iyi pişiremiyorum eti maalesef :(

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor şahane Maviannem. 👏👏👏👍👍

    YanıtlaSil
  4. bu kadar kısa sürede et nasıl pişiyor anlayamadım

    YanıtlaSil