Çanakkale'den arkadaşım Elif geldi Ankara'ya bir eğitim programına katılmaya,
Onu iftara aldım,
Bir gün önceden hazırladım tüm yemekleri,
İşten çıkıp eve gelince iftara sadece yarım saat kalıyor,
Düğün çorbası,
Hünkar beğendi,
Pilav,
Tatlı olarak da Çanakkale'nin peynir tatlısı üzeri dondurma vardı,
Sofrayı fotoğraflamak aklıma gelmedi,
Hünkar beğendiyi çekebildim,
Koşturmaktan fırsatım ancak oldu....
Zerrin de vardı yemekte,
Bir gün önce Elif'i o davet etmişti,
Güldürdü bizi; "benim yemeklerimden sonra kuru ekmek koysan bayılarak yer " diyerek,
Ramazan bereketi ile geliyor,
Salata, iftariyelikler derken masa doluyor zaten,
İftar sonrası çay, tatlı derken saat 10'u buldu,
Meyveye yer kalmadı,
Arkadaşlarım gidince üzüldüm meyve ikram edemedim diye....
Yoğun istek üzerine :)
Hünkar Beğendi Tarifi :

Kuzu koldan kuşbaşı yaptırıyorsunuz,
Soğanı pembeleştiriyoruz, etleri koyup çeviriyoruz, domates ve salça ekleyip az miktarda su ile pişiriyoruz.
Patlıcanları ocağın üzerinde közlüyoruz (ocak biraz kirleniyor ama, bu şekilde közlenmiş patlıcanın tadı başka oluyor)
Közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğruyoruz,
Tavada tereyağı ve unu kavuruyor, üzerine süt ekliyoruz,
Sonrasında da patlıcanları ekleyip çeviriyoruz,
En son da, kaşar peyniri rendesini de ekliyoruz,
Tabağın altına beğendiyi, üzerine de etleri koyup servise hazır ediyoruz,
Afiyet şeker olsun :))

15 Yorumlar

  1. Çok nefis gözüküyor, ellerine sağlık mavianne :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tabak istah acici gözüküyor, eline saglik mavianne:)
    Kesinlikle bereketli oluyor Ramazanda, insan buluyor birseyler yapacak. Allah olmayanlara kolaylik versin, hayirseverler insallah yanlarindaki fakirleri görüp bu ayda yardim ederler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. selam,
    sen bu hünkar beğendiyi ne güzel yapıyorsun ellerine sağlık,
    ramazan bereketli oluyor gerçekten,
    yemekleri zevkle yapıyorsun her zamankinden daha leziz oluyor,
    sevgiler,düğüne ne giyeceğini tasarladınmı merak ettim

    YanıtlaSil
  4. Hünkar beğendiye bayılırım, nefis görünüyor.
    Arkadaşlarınla iftar çok keyifli olmuştur eminim.

    YanıtlaSil
  5. yapma be kardeş.. mahvediyorsun bizi.. bu nasıl bir şeydir böyle!? :))

    (acil, ayrıntılı tarifini postala bana.. :))

    hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  6. kankiii sen şimdi acilen bu hünkar beğendinin tarifini yazıyosun biiir,bi dahada resim çekmeyi unutmuyosun iikiii. Öptüm seni

    YanıtlaSil
  7. kankii tarif süper. Ama önceden hazırlarsak beğendiyi , içindeki kaşar sertleşiyor mu. Yani bir gün önceden beğendiyi hazırlamak mümkün mü. cevabını bekliyorum . Yarın yapıcam

    YanıtlaSil
  8. Hunkar begendiye bayilirim:)Etinden ziyade patlicanli kismi.Ellerine saglik:)

    Not: Gecen gun sayfanda mercimek corbasi gorup imrenmistim ya, bugun gidip yedim:)

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık Çok severim hünkar beğendiyi.

    YanıtlaSil
  10. yemek güzel,
    pişirip sunan daha da güzel,
    bu sofrada peçete mi olsak acep...

    YanıtlaSil
  11. damak lezzetimiz aynıymış.şimdi fark ettim bende 7 eylülde iftar vermiştim.benim menümdede düğün çorbası,hünkar beğendi pilav,v.s vardı:))

    hünkar beğendiyi çok severim:))Ellerine sağlık:))

    biolog77.blogcu.com

    YanıtlaSil
  12. Harika gözüküyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel olmuştur eminim senin hünerli ellerinde Hünkarbeğendi....Hünkar beğenirde biz beğenmezmiyiz,hımmm enfesss...
    Mavianne sana köz tavasını tavsiye etmek istiyorum;hem ocak kirlenmiyor,hemde birçok sebzeyi bir seferde közleyebiliyorsun...Ben geçenlerde Migrostan aldım...Fiyatı da 15 tl...
    Çalışan insan misafir ağırlarken daha çok yoruluyor değilmi?

    YanıtlaSil
  14. Harika bir lezzet denemk lazım ...Közlenmiş patlıcan olsunda ne olursa olsun yeter...
    Ocağın kirlenmemsi için köz tavası almanı tavsiye ederim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Hünkar beğendiyi denedim,beğendim ve bugün yayınladım...Seninde linkini verdim...Eeee tarifi senden aldım tabiiii...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil