“Ünye’nin Kayıp Hikâyeleri” temasıyla Ünye Belediyesi’nin himayesinde düzenlenecek olan “2. Ünye Anlatıcılar Buluşması” 4 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
“2. Ünye Anlatıcılar Buluşması” 4 Ağustos’ta

Geçen yıl “1. Ünye Masal Buluşması” adıyla düzenlenen ve 1969’da talebelerine derlettiği masalları “Ünye Masalları” adıyla kitaplaştırmış olan Mehmet Zeki Gündüz ile talebelerini buluşturan masal ve hikâye anlatma etkinliğinin ikincisi bu sene Ünye Belediyesi’nin himayesinde “2. Ünye Anlatıcılar Buluşması” adıyla, 4 Ağustos Cumartesi Saat 17.00’da Yaşayan Kültürel Miras Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Bu seneki temanın adı ise; “Ünye’nin Kayıp Hikâyeleri”.
Koordinatörlüğünü İnşaat Mühendisi, Senarist, Masal Anlatıcısı İsmail Canbulat’ın ve Halk Bilimci İhsan Akbulut’un yaptığı etkinlikte, yıllardır Ünye’nin kayıp hikâyelerini, efsane insanlarını, tarihini, kültürünü anlatan, yazan, kitaplaştıran “anlatıcılar”, bu kez, geleneksel bir hikâye halkasında bir araya gelerek ‘heybelerindeki’ değerleri ve ‘yolda’ neler kaybettiğimizi anlatan şifalı hikâyeler anlatacaklar.
Kaynak: ÜNYEKENT
Abim İsmail Canbulat'ın düzenlediği bu etkinlikte ben de yer alacağım için çok heyecanlıyım. Ünye dönüşünde etkinlikten fotoğraflar ile birlikte anlatırım sizlere. 

3 Yorumlar

  1. Konu masal olunca bir de işin içine efsaneler girince ayrı heyecanlandım. Umarım bol katılımlı bir etkinlik olur. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. ayyyyy ünyeyi gezmiştin evet memleketiniiii fotolarla filan biz de gezmiştik seninleeee :)

    YanıtlaSil
  3. Mehmet Zeki Gündüz? Yanlış hatırlıyor olamam. O benim Türkçe öğretmenimdi. Ünye Ortaokulunda. Çok sevindim duyduğuma. Derin'e de çok teşekkürler. O uyardı. Çooookkk mutlu oldum.

    Ben de yazıyorum diye söylemek istediğim birkaç kişiden de biridir Türkçe öğretmenim Mehmet Zeki Gündüz.

    Ama çok mutluyum şimdi. Çocuklar gibi. Çünkü hem çocukluğuma gittim hem de yetişkin olarak yıllar sonra Türkçe öğretmeninle edebi bir zeminde haberdar oldum :)

    YanıtlaSil