"Satırlardan Yükselen Şarkılar" ismiyle düzenlenen etkinlik 12 Temmuz'da İzmir'de yeni Hayat Gelişim Merkezinde gerçekleştirildi. 99 kadın 99 hikaye'nin yer aldığı "Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş" kitabını derleyen Esra Aylin Akalın, Banu Özkan Tozluyurt , Mine Çakır'ın açılış konuşması ile başlayan etkinliğe 15 kitap yazarı ve okurları katıldı. 


Farklı çevrelerden doksan dokuz kadın bu kitapta, en kuytu köşedeki sırlarını gün ışığına çıkarıp Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş diyerek anlattı. Bu hikayelerin yani hatıraların hangi yazar tarafından kaleme alındığının bilinmemesi kitabın en ilginç tarafı. Çok yaralayıcı ve çarpıcı hikayelerden; taciz, aldatma gibi kadın kimliğine yapılmış saldırılar, cinsel kimliğini bulma itirafı, kendiyle hesaplaşmalar yer alıyor .
etkinlikte kitaptan pasajlar okuyan yazarlardan sonra seslendirilen şarkılar geceye renk kattı.  Düşler Sokağı, Aşk Yeniden, Arkadaş, Kendime Yeni Bir Ben Lazım, Şaşkın, Özledim, Maskeli Balo, Masum Değiliz, Ayrılık, Mucize, Küçüğüm şarkılara İzmirli müzisyenler gitarları ile eşlik etti. Şarkıları ise,  Başak Tırnaklı, Nüket Ülke, Lal Uz, yasemin Çetin, Recai Erpostacı, Hacer Divitli, Sinem Tankoç, Zeliş Kurt seslendirdi. 
Gecenin sonunda, kadınların hayata kattığı değere vurgu yapılarak, çocuklarımızın hafızasında güzel bir iz bırakmanın, onlara söylediğimiz güzel ve anlamlı sözcüklerden geçebileceğini söyleyen yazarlar. Çocuklarımıza sıklıkla "Seni seviyorum, sen değerlisin, sana güveniyorum, sana inanıyorum " demenin ne kadar etkili olduğunu  üzerine basarak söylediler.
Kitap gelirinin yarısı Kansersiz Yaşam Derneği’nin yürüttüğü Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Bölümü ve İstanbul’un en büyük Devlet Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi ve Servisi teknik donanım ve fiziksel şartlarını iyileştirme projesine aktarılacak. 

16 Yorumlar

  1. Kitabı okudum ama Zerrin Dağcı ve Banu Tozluyurt dışında hangi sayfaların kimin olduğunu bilemedim ve merak ettim.Imarın böyle projeler devam eder.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet büyük sır :)))
      ama ben size söylerim benimkini bir ara

      Sil
  2. İnstagramdan takip ettim canım çok güzel şeyler yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. İnstadan takip etmiştim sizi, ne de güzel yaptınız ♥

    YanıtlaSil
  4. Bunlar harika şeyler. Kadın dayanışmasına bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kandınlar birlikte olunca daha güçlü çıkıyor sesleri ve gökkuşağı gibi rengarenk oluyor :)

      Sil
  5. ha haaa ne güzel düşünce kitabın ismi de çok tatlı. okurum tabiii :)

    YanıtlaSil
  6. bak ama bi son yazımaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Çok ilginç bir paylaşım bu. Tebrik ederim. Deep'in öneris ile geldim. Ben de beklerim. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  8. Kitabın ismi hakkında o kadar çok şey düşündüm ki:) Samimi geldi her şeyden önce ancak daha sıcak neden yayının bir kısmının bağışıyla ilgili:) Umarım okuyanı bol olur...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş canım Maviannem❤❤😍😍

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel bir paylaşım tebrikler deepten görüpte geldim banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  11. Kitabın ismini ilk duyduğumda da çok güzel bir fikir olduğunu düşünmüştüm. Senin de hikayen var demek canim, daha çok okumak istedim şimdi. Hem de İzmir'deymişsiniz kaçırmışım. Ama kitabı okuycam ;)

    YanıtlaSil