Ufak Tefek Cinayetler Nasıl Bitecek? bu günlerde diziyi izleyen herkesin aklındaki soru bu olsa gerek.  “Ortalık büyük karışacak, beklenmedik dönemeçler olacak. Epey şaşırtacak ve unutulmayacak bir final garanti ediyoruz” demiş bu soruya dizinin yapımcıları. Sezon finalinde daha çok Merve ve  Oya’nın öldürmesini bekliyor ama bence  ters köşe yapılacak ve hiç tahmin etmediğimiz birisi o pencereden aşağı düşecek. Belki de asıl öldürülmek isteyen değil de kazara düşen biri ölecek. Kasten öldürülmediğini düşünüyorum çünkü asıl kurbanın ölen olmadığı yönünde benim düşüncem. Merve, Oya, Pelin ve Arzu'nun ölmeyeceğine eminim!

Oya’nın evinin bahçesinde düzenlenen partide oluyor cinayet malumunuz. Herkes bir cinayet planı ile partiye gidiyor. Edip olduğunu düşünmüştüm başlarda ölenin ancak, dizi devam edeceği için bu karakteri heba etmezler. Çok sıradan birinin öleceği ve gelecek sezon için de merak içinde izleyiciyi bırakacağı ihtimali çok büyük. Herkes her an katil olabilir ama kolayca da işin içinden sıyrılabilir.  Hiç tahmin etmediğimiz bir ölebilir örneğin emlakçı kız neden olmasın? 

Sarmaşık Sitesi sakinleri sitelerinin ismi gibi karmakarışık duyguları ve entrikaları ile polislerin de aklını karıştırdı. Bizimkilerin eli kolu soruşturma dosyasının arşive kaldırılmasına, olayın kaza olması yönünde karar alınmasına kadar uzandı. Bizim iki sarışın cevval polislerimiz Amerikan dedektifleri gibi çay bahçelerinde yaptıkları sorgulamalarla katili bulmaya devam ede dursunlar. Bizim entrika kraliçeleri tam gaz kazanı kaynatmaya devam ediyorlar. Tam bir cadı kazanı. Merve'nin Cheesecake'ki de kurtaramayacak bu karışık durumları sanki. 

Bu akşamki bölüm için Star Tv'de aşağıdaki açıklamalar verilmiş ;

Cinayet günü geldi çattı!


İşte nihayet o gündeyiz. Planlar, hazırlıklar, hamleler ard arda geliyor.Sarmaşık sakinleri, o gün korkunç bir cinayete tanık olacaklarından habersiz bir şekilde Oya'nın partisine hazırlanıyorlar. Pelin, Merve’yi öldürmeyi kafaya koymuş durumda. Arzu ise Burcu’yu ortadan kaldırmadan gün yüzü görmeyeceğini anladı. 

Merve ise Oya'yla başka Elif'le başka bir kumpas kurdu, Ne tarafta olduğunu kendisinden başka kimse bilmiyor. Serhan bir yandan Mehmet bir yandan, olacakları engellemenin peşinde. Oya kendi tarafından harekete geçiyor, onun da bir hamlesi var şimdi. Ve parti başlıyor! Bakalım kim amacına ulaşacak ve bu partide öldürülen kim olacak? Şimdi baş komiser Kemal, Sarmaşık vakasını çözmeye her zamankinden daha yakınken, kimsenin aklına gelmeyen bir gelişme, bomba gibi düşüyor! Kemal şimdi çok başka bir yerde!

13 Yorumlar

  1. Yani ben Kadın dizisini tercih etsemde, UfakTefek Cinayetleride sonradan izliyorum.Kimin düşeceği belkide yeni sezona kalır.Bir de Burcunun gelinlik provası yapıyor olması ,saçlarını falan sarıya boyatması konusu bana ilginç geldi.Mehmet yine Arzu'ya mı döndü yoksa Burcu kafayı mı yedi?Yerlerde inciler vardı ve tek inci takmış Pelin var belki de Pelin birini ittirdi ya da düştü.İşler karışık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy çok karmaşık aynen sarmaşık gibi değil mi?

      Sil
  2. Çok heyecanlı bir bölüm bizi bekliyor bu akşam... Çekirdeğimi hazırladım bugün akşam için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çekirdeğimi almıştım karşısına geçtim uyuya kalmışım iyi mi:)))

      Sil
  3. Ben de geçen gün blog'umda detaylıca yazdım bunu. Dizi gelecek sezon da devam edeceği için... bakalım kim ölecek? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Mert senin yazını da okudum güzel analiz etmişsin gerçekten de
      herkes katil potansiyelinde de kim ölecek bakalım

      Sil
  4. :) havalı dizi di mi. üç bölüm izleyip bıraktımdı, bikaç izlediğim yabancı diziye çok benziyo diye, ama mert fırat en sevdiğim oyuncu :)

    YanıtlaSil
  5. gerçekten de çok havalı bir dizi.

    YanıtlaSil
  6. Bir noktadan sonra diziyi takip etmeyi bıraktım. Gerek saatinin uzunluğu gerek birtakım senaryoda var olan eksiklik ve mantık hataları beni uzaklaştırdı diziden. Fakat son bölümlere yaklaşmışken yeniden heyecanla izlemeye koyuldum. Sanki başka derdim yokmuş gibi katili ve ölen kişiyi merak ediyorum. Bakalım umarım dedikleri gibi şaşırtıcı ve beklenmeyen bir son ile karşılaşırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım yine açıklamayacaklar
      uzattıkça uzattılar

      Sil
  7. Güzel bir inceleme olmuş, ben de emlakçı Nihal’in öldüğünü düşünüyorum... Çünkü kimsenin aklına gelmez. Merve’nin perde olayında da aynısı olmuştu, hangimiz tahmin etmiştik ki Merve’nin o şekilde kurtulacağını ama sezon finali fragmanı(!)nda sanki sadece bunlardan biri ölecek diyor: Serhan, Edip, Merve, Oya, Pelin, Arzu... Bilerek bu şekilde düşünmemizi istiyor da olabilirler. Gönlüm Serhan’ın ölmesinden yana. Ben katili de merak ediyorum. Umarım onu da öğreniriz. Bakalım neler olacak :)

    YanıtlaSil