Çok pratik, pratik olduğu kadar da lezzetli bir tarif vereceğim sizlere,
Tadı damağında kalıyor yedikten sonra, 
"Bu ne muhteşem bir pasta" demiştim ben ilk kez Selda'da yediğimde,
Bal kabağından pasta nasıl olur ki? diyerek ön yargılı yaklaşmıştım,
Püf noktası ise bir gece buz dolabında beklemesi,
Hemen tarife geçeyim;
Sadece 4 malzemeli bu anlatmalar doyamadığım pasta
1. Hazır pasta tabanı (ben Uno kullandım)
2. Kahvaltılık kaymak,
3. Ceviz 
4. Kabak tatlısı,
Servis için;  Tahin

Güzelce şekerini az tutmamaya özen göstererek kabak tatlısını pişirin ocağın üzerinde,
Soğuyunca miksırlayın, 
Pasta tabanının üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan kaymağı sürün, üzerine püre halindeki kabağı, en üstüne de ezdiğiniz cevizi ekleyin,
Üstüne diğer pasta katını kapatıp, kabağı üzerine krema gibi sürüyoruz,
Cevizle süsleyip buzdolabına koyuyoruz,
Dilimleyince üzerine tahin dökerek servis yapıyoruz,
Bol bol like (beğeni) alacağınızı garanti ediyorum !
Tatlı yemenin insanı mutlu ettiği doğrulanmış bir tespit,
Abartıya kaçmadan dozunda yemenin bir zararı yok diye düşünüyorum,
Siz ne dersiniz?

Gerçi ben 35'e kadar şanslı azınlıkta idim, 
Metabolizmam hızlı çalıştığı için yediğime içtiğime hiççç dikkat etmezdim,
Bunun yanında kilo da almazdım,
Ne zaman ki, yaş kemale erdi yediklerim yaramaya başladı !
Yani kilo olarak bana dönmeye başladı,
O zaman çaya 3 şeker atan ben, şekeri kestim,
Yediğime içtiğime dikkat etmeye başladım,
Pasta börek yapıp yedirmeye  bayılırım,
Kendim de ucundan azıcık tadarım,
Formül bu, dostlar :)))

2 Yorumlar

  1. Oy oy diyorum, severim balkabaklı pasta ama tahin yerine bol krema kullanırdım, böyle de deneyeceğim. Kabak tatlısını bol ceviz ve tahinle seviyorum, ikisi de yakışıyor. Ben de tatlıcıyım ama üniversite yıllarından beri çay kahve şekersiz seviyorum, organik tatlıları seviyorum bir de glikoz ve türevleri bünyem kabul etmiyor artık. Yakın zamanda instagram hikayede mavi örtülü, tam Ünye'li halinize maşaallah dedim. Hem gülen yüz hem de maharate. Allah daim etsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum ne içten sözler bunlar
      Tahin cevizve kabak üçlüsü nefis oluyor gerçekten de denemelisin
      Ünyeli olmayı seviyorum 😘

      Sil