20. Evlilik yıldönümü hediyem İmza:Karın  kitabında yer alan mektubum olmuştu. Şimdi 24. yılımızı kutluyoruz. Daha nice yıllara...Birlikte yaşlanalım torunlarımızı okşayalım inşallah Mahocum ..


MAHOCUM

Ahmet Mahir ERDEM’e
Sen alışkınsındır benim sana yazdığım notlara, yazılara. Hatırlıyor musun? Daha yeni nişanlanmıştık ve ben bir kartpostal bırakmıştım masana. O kartpostalda; iki kedi bir pencerenin ardından dışarı bakıyorlardı. Kartpostalın arkasına, “biz de bu kediler gibi seninle, yan yana geleceğe umutla bakalım” yazmıştım. O gün bugündür hep seninle aynı pencereden baktık hayata. Zaman zaman bakış yönlerimiz değişse de, güzel bir 20 yıl geçirdik seninle.

Önemliymiş hayatta yol alacağın arkadaşını bulmak. Bu yolculukta bana eşlik ettiğin için çok şanslıyım. Desteğini, güvenini, hayranlığını hep hissettirdin bana. Bu da beni daha kendine güvenli, daha iyi bir insan yaptı. Sürekli söylenen, birbirinden şikâyetçi olan çiftlerden olmadık biz. Bizimle birlikte olanlar, dostluğumuzdan huzur buldular.

Evimiz, oğlumuzun doğumu ile yuva oldu. O kara gözlü, siyah saçlı bebek senin kopyandı. Bana hiç benzemiyordu. “Keşke senin gibi mavi gözleri olsaydı” demiştin gördüğünde. Oysa ben, Fahir’i kucağıma aldığımda sana ne kadar benzediğini görüp mutlu olmuştum. Üç yıl sonra Ahmet Can’ı aldık kucağımıza “bu sefer de tutturamadık” diye kahkaha attın. Bu boncuk gibi kara gözlü oğlan ile dört kişilik kocaman bir aile olmuştuk.

Bu hayat denilen sahnede artık sevgili rolünden çıkıp, anne baba rolüne büründük. Hayalimde, seninle birlikte yaşlanmak ve nine, dede rollerinde de oynamak var. Kısmet tabi bakalım o günleri görebilecek miyiz? Sanırım bu hayatta en önemli şey şükretmek. Önümüzde daha birçok aydınlık kapıların açılacağına inancım sonsuz.

En çok senin neyini seviyorum biliyor musun? Her daim espri yapabilmeni, gülmeni, içindeki o çocuğu yaşatmanı. Benim 3 oğlum var diyorum çoğu zaman. Ahmet Can ile alt alta üst üste boğuşmanı, Fahir ile Gümüldür ’de balığa çıkmanı, çocuklara playstation alıp da, başından hiç kalkmadan oyun oynamanı seviyorum. Sen, kocaman bir erkek çocuğusun aslında.

Yaptığım her işin en iyisini yapmayı ben senden öğrendim. Hiçbir zaman aceleye getirip, nasıl olursa olsun demezsin. Bizim evde balık sofraları senden sorulur. Karadenizli olmama rağmen balık kültürünü de senden öğrendim ben. Ankaralı olarak senin balığa düşkünlüğün önce beni şaşırtmıştı. Şimdi ise, senin pişirdiğin o enfes balıklarla dostlarımızı ağırlamak büyük bir şölene dönüşüyor.

İçindeki hayvan sevgisi tüm ailemize bulaştı. Evimiz, aldığımız tüm evcil hayvanlara gerçek bir yuva olmalı ki, neredeyse seri üretime geçtiler. Senin onlara karşı şefkat ve ilgin karşısında akvaryum balıklarımız hızla ürediler. Sultan papağanlarımızın sayısı, iki iken, sekize çıktı. Yavrulamalarını izlemek biz ve çocuklarımız için güzel bir tecrübe oldu.  Evimizin kedi prensesi Mercanı ise zaman zaman kıskanmadan edemiyorum.

“Evlilik aşkı öldürür” derler. Ben hiç inanmadım bu söze. Evlilikte karşılıklı saygı oldukça o sevgi büyüyor ve aşk devam ediyor. Onu her gördüğünde gözlerin ışıldıyorsa, yüreğin hala pır pır ediyorsa bu aşktır değil mi? Doğru insanı bulunca insan geleceğe daha güvenle bakıyor. Birlikte hayal kurmak ve o hayali gerçekleştirmek, el ele verip yürümek geleceğe, bizi mutlu ediyor.

Birlikte geçirdiğimiz 20 yıla bakınca; özetle bu güzel anıları hatırlıyorum. İyi ki diyorum birbirimizin kaderi olmuşuz. Yaradan bize bu hayatı bahşetmiş. Seninle birlikte daha nice güler yüzlü seneler geçirmeyi umuyorum. Bu geçen yıllar bana şunu öğretti; her şey olabilirsin ama en önemli şey “iyi insan olmaktır”. Umarım her zaman iyi insanlarla karşılaştırır hayat bizi.


Seni Seviyorum.
"İMZA KARIN  2013"

17 Yorumlar

  1. Birlikte nice nice güzel yıllara :)

    YanıtlaSil
  2. handan, çokkk teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  3. Nicelerine canım, sağlıkla, huzurla...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yazı olmuş Fatmacigim .
    Maşallah size . Nice nice yıllara.

    YanıtlaSil
  5. Yıldönümünüz kutlu olsun. Yazı da çok güzel.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel anlatmışsınız...
    Daha nice elele yıllarınız olsun.

    YanıtlaSil
  7. Mektuplar kalıcı. Duyguları yıllar sonrasına da taşıyorlar. O yüzden mektupları ben de çok seviyorum.
    Sevginiz yıllar sonrasına da ulaşsın. Kutluyor, mutluluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Maşallah diyelim hemen. Nice güzel anılar biriktireceğiniz seneleriniz olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ne tatlısınız! Huzurlu , sevgi dolu , aşk dolu birlikteğiniz daha nice nice yıllar sürsün 💞

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel ilk günkü sevmek ve sevilmek. Kıymet bilmek lazım. Maşallah size

    YanıtlaSil
  11. Birlikte daha nice uzun yıllarınız olsun inşallah
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. Nice güzel yıllarınız olsun hep sağlıkla hep huzurla,en güzeli de iyi bir evlilik yapmış olmanız en büyük hazineye sahipsiniz maşallah,rabbim nazarlardan saklasın...

    YanıtlaSil
  13. Sevgiyle nice güzel yıllara :)

    YanıtlaSil
  14. Leylağım çok teşekkür ediyorum

    Kadriyeciğim çok sağol

    Mehtap yazıyı beğenmene sevindim :))

    Gülşah güzel sözlerine teşekkürler

    Makbuleciğim mektuplar bence de çok değerli

    Bir tutam karınca, amin diyorum dileğine

    Nilgün çok çok teşekkürler

    Elifciğim çok haklısın birbirinin kıymetini bilmeyi saygıyı eksik etmemeyi becermeli tüm çiftler

    Tülinciğim haklısın büyük hazine güzel bir evlilik çok şükür

    Şebo amin çok çok teşekkür ediyorum


    YanıtlaSil
  15. ezgiciğim çook teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Canım birlikte daha nice mutlu güzel yıllarınız olsun.
    Bizde 10.Ekimde8.yılı doldurduk :)
    Darısı başımıza :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel o kadar etkilendim ki ,rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah, sevgiler...

    YanıtlaSil