ÇOCUKÇA BAŞKENT 'İN DÜZENLEDİĞİ OKUMA ŞENLİĞİ
4 Haziran Pazar Günü KİDS CLUP' te gerçekleştirildi
Kids Club Parti ve Oyunevi'nde ilki yapılan etkinliğe aileleri ile birlikte katılan çocuklar, getirdikleri masal kitaplarını Çocukça Başkent'in kurucusu Eğitimci Eda Dilhan Aydın ile beraber kitap okudular ve kitap okumayı sevdirmeye yönelik etkinlikler yaptılar.
"Önemli olanın masal kitabını birebir okumak değil, çocuğun hayal dünyasında masalın belki de tekrar yazılması" gerektiği vurgusu yapıldı.

HİKAYE MASAL uygulamasının kurucusu Gülden Görgülü Güler'in yazdığı masallar ve masalların çizimleri etkinliğe renk kattı. "Geri Dönüşmek İstemeyen Ayı" masalını  Murat Attila ve "Sınıfın En Uzunu Zürafa" masalını ise Kezban Timuçin anlattı. Şenliğe katılım sağlayan çocuklardan Kayra ise Murat abisine asistanlık yaparak masalın çizimlerini arkadaşlarına gösterme görevini başarı ile gerçekleştirdi. 
Çocuklarla her daim iletişim içinde, çocukları da masala dahil eden masallarını anlatıyorlar Murat ve Kezban,

ANKARA'DA DÜZENLENEN MASAL ŞENLİĞİ ÇOCUKLAR VE AİLELER İÇİN BİR İLK OLDU

Kids Club Parti ve Oyun Evi,  oyun grupları ile, okul sonrası aktivite kulübü ve doğum günü parti evi olarak yola çıkmış ancak, Odeon Sanat Akademisi bünyesinde faaliyetlerine sosyal ve sanat yönleriyle daha da zenginleşmiş olarak devam ediyor. Çocuk tiyatrosu, animasyon ekibi, baby shower, diş buğdayı gibi özel gün kutlamaları, sonrası çocuk kulübü, yaratıcı drama atölyeleri gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
Çocukça Başkent ‘in hikayesine biraz değinmek istiyorum;
2012 yılında Eda Dilhan AYDIN’ın  yeğenleri için Ankara’da düzenlenen çocuk etkinlikleri ararken  sayfalar arasında kaybolduğunu fark etmesi ile başlıyor.
Twitter hesabı ve blog ile başlayan yolculuğu 24 Aralık 2014  tarihinde profesyonel anlamda yayına başlayarak devam etmiş.
Ankara çocuklarına sadece etkinlik paylaşarak değil her alanda  ışık  olmayı hedefliyor, Çocukça Başkent  ;her geçen gün siz Ankaralı anne -babalar ve Ankaralı çocuklar desteği ile büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.
Ankara'da çocuklar için hangi etkinlikler var?
Eğitim ile ilgili araştırma yapmak mı istiyorsunuz?
Çocuklar için atölyeler,
Çocukla gezi rehberi,
Yaz Okulları,
Eğitim ve seminerler 
Çocuklar için her bilgiye ulaşabileceğiniz bir rehber
Sayfasını ziyaret etmenizi şiddetle öneririm http://cocukcabaskent.com/
Anlatırken tut elimi, uykuya dalıp gitsem bile bırakıp gitme sakın beni

1 Yorumlar