Kanat Atkaya 

 "Tek Rakibim OBAMA Bebeğim" demiş !


Spotify (Spotifay diye okunuyor :) adlı müzik uygulaması hakkındaki yazısını çok sevdim.
Spotify önceki gün “Kariyer fırsatları” sayfasında “Çalma Listeleri Başkanı”aradığını duyurmuş ve bu pozisyonun görev tanımını yapmış, adaylık için gereken şartları paylaşmış. Obama'yı seçmeyi düşünüyorlar bu göreve ancak ben Kanat Atkaya'nın adaylığını destekliyorum :)

Oğlum Ahmet Can sayesinde benim telefonumda da var artık bu uygulama. İnternet bağlatınız olması gerekiyor dinlemek için. Her tür müziği bulabiliyorsunuz. Üye olmanız gerekiyor uygulamaya ücretsiz. Ancak Premium üye olmak isterseniz aylık 9.99 tl ödüyorsunuz. Bu uygulamanın bence en ilgi çekici yanı, ne dinlediğini merak ettiğiniz tanıdıklarınızın müzik listesi dinleyebiliyorsunuz. 

Spotify ? (Bu linkten aldığım ayrıntılı bilgileri paylaşayım sizinle)

Spotify İsveç asıllı bir müzik veri akışı sistemidir. Sony, EMI, Universal gibi dünyaca ünlü plak şirketlerine kayıtlı, seçilmiş müziklerin, herhangi bir kısıtlama olmadan dinlenmesine olanak veriyor. Müziklere; sanatçı, albüm adı, şarkı adı, tarz, şeklinde arama kriterleri ile ulaşılabiliyoruz

Öncelikle android ya da ios uygulamasını indiriyoruz. Ardından üye oluyoruz. Üye olduktan sonra isterseniz ayarlar kısmından facebook ile senkronize edebiliyorsunuz. Facebook ile senkronize ederseniz arkadaşlarınızın hangi şarkıları dinlediğini kolayca görebilirsiniz. Sol üstteki menü butonuna basıp “gözat” kısmından en çok dinlenen listeler, pop, caz, rock, fitness (ki spotify’ın fitness müzikleri meşhurdur sonra geleceğiz bu konuya) ,club, country, vs…. (çok geniş bir yelpazesi var) tarzlarından birini seçiyoruz. “Karışık çal” kısmına basarsak karışık olarak listeyi çalmaya başlar. “+ takip et” kısmına tıklarsanız da bunu sizin “çalma listeleri” bölümünüze kaydeder. “Çalma listenize” menüden ulaşabilirsiniz. İstemediğiniz listeleri buradan silebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilir ve indirebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Spotify ücretli olması sebebiyle bir türlü denemediğim bir uygulama. Bilmiyorum ama aylık 10 TL çok gibi. En azından 5 tl olsaydı çok iyi olurdu.
    Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil