ET SOTE TARİFİ
Yumuşacık, ağızda dağılan dana etinin
sebze ve baharatlar ile bir araya geldiği et sote tarifi, kuşbaşı et yemekleri
arasında özel bir yere sahiptir.
Günlük protein ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamanıza
yardımcı olan kırmızı et ile hazırlanan bu yemeği, pilav ve salata eşliğinde
servis ederek sağlıklı ve doyurucu bir menü oluşturabilirsiniz.
Yarım kilogram yağsız dana kuşbaşı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kuru soğan
2 domates
3 yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 bardak su (sıcak)
1 tatlı kaşığı kekik
Arzu edilen miktarda tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1. 1 adet kuru soğanı yemeklik olarak küp küp doğrayın. 2
adet domatesin de kabuklarını soyup soğanla aynı boyutlarda yine küp küp hale
getirin. 3 yeşil biberi ise ortadan bölüp çekirdeklerini çıkartın. Dilediğiniz
boyutlarda kesin.
2. Daha yumuşak ve ağızda dağılan bir et sote için kuşbaşı
etleri yıkamayın. Bir süzgeç içerisinde bir müddet bekletip kanının akmasını
sağlayın. Ardından kağıt havlu ile fazla kanı iyice temizleyin.
3. 4 çorba kaşığı sıvı yağı, etin daha iyi pişeceği döküm
tavada kızdırın. Kızan yağın içerisine kuşbaşı etleri atın.
4. Ocağın altını iyice açıp eti yüksek ateşte mühürleyin.
Yüksek ısıda, döküm bir tavada, karıştırmadan pişirmek; yani mühürlemek, etin
besin değerlerini koruyarak ve kurumadan pişmesini sağlar.
5. Etlerin rengi değişip kahverengi bir hal almaya
başladığında karıştırarak yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
6. Pişen etlerin üzerine küp küp doğradığınız soğanları
ilave edin. Soğanlar yumuşayıp pembeleşince domates ve biberi de tavanın
içerisine katın.
7. Yarım tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı
salçayı, 1 bardak sıcak su ile yumuşatıp sıvılaştırın. Sulandırılmış bu salça
karışımını etin bulunduğu tavaya yavaş yavaş dökün. Ardından, tavanın üzerini
bir kapak ile kapatıp kendi kendine pişmeye bırakın.
8. Etler salçalı su ile bütünleşip iyice piştiğinde son
olarak 1 tatlı kaşığı kekik ve arzu edilen miktarda tuz ve karabiberi de ilave
edin. Baharatların et ile iyice buluşması için yemeği bir iki kez karıştırın.
Yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın. Pilav ve salata gibi
besleyici yan yemekler ile sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Et sote tarifi gibi birbirinden lezzetli Knorr tariflerine
ve sofralarınızı güzelleştirecek pek çok bilgiye ulaşmak için Yemek Tarifleri sayfasına
mutlaka göz atın.
4 Yorumlar
lezzetli olduğu çok belli, elinize sağlık))
YanıtlaSilBen iyi pişiremiyorum eti maalesef :(
YanıtlaSilNefis görünüyor şahane Maviannem. 👏👏👏👍👍
YanıtlaSilbu kadar kısa sürede et nasıl pişiyor anlayamadım
YanıtlaSil