18 Ağustos 2016 Perşembe

PERİŞAN KURABİYE, LABNELİ CUP CAKE, TİRAMİSU TARİFİ BİRARADA

Görüntüsünden dolayı Perişan olan bir kurabiye bu!
Şekil vermeden öylece koyuyorsunuz tepsiye,
Yan komşum Refiye Abla ustası bu kurabiyenin,
Evinde piştiğinde kokusundan anlıyoruz Perişan yaptığını,
Onun tarifi vereceğim tarif de,
Benim kurabiyeler biraz küçük oldu,
Ustası biraz daha büyük parçalar yapıyor,
Siz keyfinize göre yapabilirsiniz tabi

TARİF:
2 yumurta
1 paket yumuşamış margarin (ben becel kullandım 250 gr lık)
1 su bardağı şeker iyice elimizle birbirine yediriyoruz,
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı kuru üzüm,
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
5 su bardağı un
Hepsini birlikte yoğuruyoruz,
Ben ısınmış 180 derecelik fırına koydum ama Refiye Abla soğuk fırına koyuyormuş,
Afiyet Olsun....
Evde labne peynirim vardı onu da kullanacağım bir cup cake yapmak istedim,
Sonuç gayet başarılıydı sizlere de öneririm
TARİF:
1 su bardağı un, 1 çay bardağı kakao, 2 çay bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu bir kapta karıştırılır, üzerine 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı süt eklenir,
Başka bir kapta ise; 200 gr. labne peyniri, 1 çay bardağı toz şeker,  1 yumurta eklenip krema kıvamına gelene kadar karıştırılır,
Cup Cake kabına önce kakaolu karışımdan bir kaşık, sonra krema üzerine damla çikolata, en üste yine kakaolu karışım konulur,
Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir,


Yoğun çikolata ve kakao tadını sevenler için güzel bir tarif,

Gelelim titamusu'ya :)
Bizim evde pek de sevildiğini söyleyemem,
Yani pasta güzeldi ama biz ailece pek de sevmediğimize karar verdik tiramusuyu
Hazır kek alıyorsunuz kakaolu öncelikle,
2 yemek kaşığı nescafeyi 1 bardak sıcak suda eritiyoruz içine 2 yemek kaşığı toz şeker kouyuyoruz,
Kreması için;
4 bardak süt, 1 bardak şeker, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 200 gr. labne peyniri, 1 paket vanilya pişiriyoruz,

Kekleri nescafe karışımı ile ıslatıp, kremayı sürüyoruz,
Krema ile heryeri kaplanmış kekin üzerini kakao ile süslüyoruz,
Tiramusuya limonata eşlik ediyordu bizde,
Benim için mutfağa girip pasta, börek yapmak sanki bir terapi,
Çok seviyorum mutfakla uğraşmayı,
Yedirmeyi yamakten daha çok sevdiğim kesin :))


7 yorum:

  1. Offf off bütün güzeller toplanmış artık bugün tatlı bir şey yapmam şart oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Tiramisu bize de pek hitap etmiyor ama şu perişan kurabiyeden geçen ben de yaptım. Hem de hazırlaması pişirmesi yarım saati geçmedi. Ve tarif tamamen uydurma bana aitti. Nefis oluyor çayın yanına.
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. kakaolu browniyi ben de çok severek yaparım hep :)

    YanıtlaSil
  4. Perişan kurabiye ismini okuduğum anda yüzümü gülümsetti :)) Tiramisu sevilmez mi kii ellerinize sağlık hepsi şahane

    YanıtlaSil
  5. Mavişim, yemesi ayrı zevkli, denemesi ayrı..bugün yaptım ve perişanlarım nefisss oldu.cidden de ev miss gibi koktu..işte bu huzurun kokusu...Evdekiler bayıldılar..Bence sen en kısa sürede bir yemek bloğu açmalısin..ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Nefis sen hep tarif ver ben yapayım.
    Senin tarifler muhteşem oluyor; hiç yanıltmadi bugüne kadar ellerine sağlık Maviannem.:)

    YanıtlaSil
  7. Canım eline sağlık, perişan kekini çok severim, eşim de çok sever. evde yapacağım :-) sevgiler

    YanıtlaSil

Sizlerin düşüncelerini öğrenmek harika,
Yorumlarınız benim için çok değerli
Teşekkür ediyorum yazdığınız için :)