Komşumun bahçesinde domatesin yapraklarına benzer her yeri sarmış bir bitki vardı,
Baktım domates değil, pütürlü bir yüzeyi olan turuncu güzel renkli bu meyve meğerse her derde deva "Kudret Narı" imiş,
Arkadaşlarım mide rahatsızlıklarını giderdiklerini söylediler,
her sabah bir kaşık yiyerek bir haftada ağrılarından eser kalmadığını söyleyince,
Yazlığa gidince ilk işim bu meyveyi toplayıp ilacını yapmak oldu,
Kudret narı'nın olgunlaşmamış hali yeşil renkli,  daha sonra büyüdükçe sarı ve tam olgunlaştıkça altın sarısı halini alıyor. İçerisinde ise nar gibi 20-30 adet şeklinde kırmızı  tohumu oluyor. Türkiye genelde Yalova, Bursa taraflarında yetiştiği bilgisi var internette ancak, İzmir taraflarındaki yazlığın bahçesinde de gayet güzel yetişiyor. 
Okudukça şaşırdım ne çok şeye iyi geliyormuş öyle,
Yaşlıların tansiyon, kolesterol ve şekerini düzene soktuğu da söyleniyor,
Bu meyveden yapılan macunun cilt hastalıklarını tedavi ettiği de,

Topladığım meyveleri suda iyice yıkadım,
Kırmızı çekirdeklerini ayırdım, daha sonra onları bahçeye diktik,
Rondoda iyice parçalayıp kavanozlara koyup üzerine sızma zeytinyağı ekledim ve kapağını örttüm,
2 ay boyunca buzdolabında bekletmeyi düşünüyorum,
 (bazı internet sitelerindeki bilgilerde 1 ay veya 6 ay bekletildiğini de okudum)
Bekleme sonunda yumuşamış bir kıvam alıyormuş ve zeytinyağı içinde dağılıyormuş,
Ayrıca bu karışımı ara sıra çalkalamak gerekiyormuş,
Daha sonra şifa olması niyetiyle her gün bir kaşık yenilecek,
  • Bağırsağı hızlandırır ve idrara çıkmayı kolaylaştırır. Özellikle bağırsak problemi olan kişilerin tüketmelerinde faydası olmaktadır.
  • Karaciğerde ki yağlanmayı engeller ve karaciğere birçok etkisi de bulunmaktadır.
  • Vücuttaki tüm hücreleri yeniler.
  • Yanık, yara ve ağrısı olan bölgelere macunu iyi gelmektedir.
  • Aynı zamanda demir ve vitamin eksikliği olan çocuk ve yetişkinlerin tüketmesinde faydası olmaktadır çünkü bu meyve bol şekilde E vitamini içermektedir.
  • Hamile bayanlara veya yeni doğum yapmış annelere daha çok tavsiye edilmektedir çünkü bu bitki rahim yarasına ve hastalığına iyi gelmektedir.
Kolit, ülser, 12 parmak, gastrit, asit fazlası gibi mide bağırsak sistemine bağlı tüm hastalıkları kalıcı ve kesin tedavi eder. Karaciğeri destekler. Egzama ve sedefe fayda verir. Yara ve iltihapları giderir. Bağırsak tembelliğini giderir.  Hücre yeniler. Rahim yaralarına fayda verir. Yanık ve yaralara lapası iyi gelir. Aynı zamanda yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içerir.
Kullanım Şekli :
Taze meyve için : Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.
Tazesinin olmadığı zaman : Çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur. Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emer. 
Halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor.Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor. Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir.
Hariçten Kullanımlar İçin : 
Yanıklar, kesikler ve yaralar için kullanılıyor.
Kadınların vajina yaraları için de kullandığı zeytinyağında bekletilmiş kudret narı, açık yaralar için ise en çabuk iyileştirici olarak biliniyor.
Egzama, yara gibi cilt hastalıklarında da iyileştirici özelliğe sahiptir.
Bilgiler; Google

7 Yorumlar

  1. Çok da kolay yetişiyor, içerisindeki tohumdan ve fazla nazlanmadan.

    YanıtlaSil
  2. Ben nedense içindeki çekirdeklerin kullanıldığını sanıyordum. Dış kabuklarının kullanıldığını bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  3. Senelerdir ellerimde pullu sedef vardır benim. Kusret narını da kullanırım ara ara, yaralarım çok azdığı zamanlarda. Gerçekten şıp d,iye geçirir yaralarımı.
    Hiç yiyerek kullanmadım ama eminim dediğin gibi her derde devadır...
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. İlk defa gördüm canım! Çok değişik, merak ettim.
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  5. Kudret narının yapılışı anlattığınız gibi kolay değil öncelikle sizin anlattığınız şekil yanlış sebebi kudret narının suyu acıdır yapılışı esnasında bu acı suyunun atılması lazım yoksa 1-İçindeki suyu atılmassa acı olur 2- narın suyu zamanla kapalı tuttuğunuz kavanozda ekşimeye sebep olur zamanla bozulur Şahsen bende bunun yapılış şekli mevcut olup uzun bir yapılma süreci var öyle sizin anlattığınız gibi değil maalesef ancak isterseniz isteyenlere yapılmasını gönderebilirim,çok ama çok faydalı size bir örnek vereyim dünyada usturanın kestiği yarayı kapatan hiçbir tıbbi ilaç mevcut değildir işte bu kudret narı bu usturanın kesiğini dahi yok edebiliyor daha ne diyebilirimki gerisini siz anlayın.

    YanıtlaSil
  6. Sayın Adsız yorum bırakan arkadaş,
    Yazsanız ne güzel olur doğru yapılış şeklini biz de öğreniriz
    Çok memnun oldum bilgilendirmenize

    YanıtlaSil