Çarşamba günü Hürriyet'te Gülben Ergen'in Cemalnur Sargut ile röportajı vardı okumanızı tavsiye ederim. 

Televizyonda ilk kez Gülben Ergen'in sabah programındaki sohbetine denk gelmiştim. Ne kadar mütevazi, ne da kadar hoşgörü ile anlatıyor İslamiyeti diye düşünmüş ve içime bir sıcaklık yayılmıştı.

Zaman içerisinde kitaplarını okudum, sohbetlerini dinledim. "Onun anlattığı din, benim dinim, ne kadar da güzel anlatıyor demiştim. Hz. Mevlana'nın tasavvufu insanları dine, sevgi ve hoşgörü ile yakınlaştırıyor. Güzel huyların insana kazandıracağı değerleri öyle güzel anlatıyor ki. Peygamber Efendimize "Din Nedir?" diye sorulduğunda cevabının; "Din güzel ahlaktır " olduğunu ilk Cemalnur Sargut'tan duymuştum.

Dini çocuklara Allah'tan korkutarak değil sevdirerek anlatmalı. Bizi seven kucaklayan, affedici olan, hakiki Allah'ı anlatmalı. Bazı din ulemalar,ı cehennem ateşine atılmaktan korkutarak İslamiyeti anlatmaya ve uygulamaya çalıştıkça insanları daha da uzaklaştırdıklarının farkına varırlar umarım. 

Bahsettiğim röportajdan çok sevdiğim yerleri paylaşmak istiyorum sizlerle;

1. İslam çok kıymetli bir din. Kolay bir din de değil. İnsanın ahlâkını düzeltmesi kolay olmuyor. Dedikodu yapmayacaksın, kıskanmayacaksın, öfkelenmeyeceksin… 

2. Bugün kaybettiğimiz en büyük değer peygamber devrinde yaşanan İslam’ı yaşayamamamızdan ileri geliyor. Peygamberimizin o sonsuz hoşgörüsünü, tevazuunu, sevgisini.

3. Masaya bile kuvvetlice vuramazsın çünkü bunun içindeki milyonlarca atom Allah diye dönüyor.

4.  Allah sana lütfettiği için oruç tutabiliyorsun, onun için inşallah Allah’ın sayesinde tutmaya çalışıyorum diyeceksin. 

5. Yapılan ibadetler Allah’ın bize bir lütfudur.

6. Tasavvufla ilişkisi artınca insanlar hastalıklarına misafir gözüyle bakmaya başladı. Misafir diye kabul ettikten sonra hastalık vücuduna zarar vermiyor. 

7.  Tasavvufla yaşamak tevazu demektir. 

Ramazan ayı boyunca her gün Cemalnur Sargut'un yaptığı sohbetleri  buradaki linke tıklayıp izleyebilirsiniz. 

3 Yorumlar

  1. Çok güzel bir yazı, elinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ben de seviyorum ve dinlemekten keyif alıyorum Cemalnur Sarkut u Maviannem. Kitaplarını okumadım ama ...

    YanıtlaSil
  3. Maviannem benim çok sevdiğimi sen sevmiyor olsan şaşırırdım inan:))) Daha çok Cemalnur Hocalar olmalı. İslamiyeti doğru, düzgün anlatan daha fazla kişi olmalı. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil