Arkadaşlarımız Ülkü ve İnci bu doğal mı doğal organik mi organik ürünlerin satıldığı OLEA DOĞAL ÜRÜNLER dükkanını açtılar birkaç ay önce,
Bu hafta onları ziyaret ettik Hülya ve Selda ile birlikte,
Hem keyifli bir sohbet hem de leziz yaprak sarması, tadı efsane peynirli sufle ve harika kakaolu kek eşliğinde çayımızı yudumladık,

Onların gülen yüzleri ve heyecanları bizi de etkiledi,
Çok özenle seçtikleri belli oluyor tüm ürünlerini,
Envai çeşit sabun da var bu balların, reçellerin, kuruların yanında,
Argan Yağlı sabun ve keçi sütlü sabunlarından aldık denemek için,


Ülkü kendinden bize biraz bahseder misin? Bu dükkanı açma fikri nasıl doğdu?

16 sene dişhekimliği yaptım; ama annelik yanım ağır bastı, sonraki 10 yılımı tam zamanlı bir anne olarak geçirdim. Artık çocuklarım büyüdü bana ihtiyaçları azaldı, onların da teşvikiyle her zaman keyifle yaptığım reçelleri, tatlıları, kurabiyeleri insanlarla buluşturmak istedim. 

Yaptığımız pek çok araştırma ve gözlemler sonucunda adını zeytin ağacı anlamına gelen ‘Olea’dan alan doğal ve yöresel ürünler dükkânımızı açtık. O günden beri yöresinden mümkün olduğunca üreticisinden, bildiğimiz belgeli ürünlerimiz ile 5 ay önce hizmet vermeye başladık.
 
İnci ile birlikte yapıyorsunuz bu işi, sizin birlikteliğiniz nasıl oldu?

Çocuklarımızın küçük yaşlarda gönül verdikleri basketbol  sporunun bir araya getirdiği sevgili dostum İnci, uzun yıllar bir kamu kurumunda iletişim uzmanı olarak görev yaptıktan sonra oldukça erken bir yaşta emekli olmuştu ve çalışma hayatına özel sektörde devam ediyordu. O da benim gibi doğal ve organik beslenmeye özen gösteriyordu. Bu fikirlerimi doğal ve organik sevdalısı canım arkadaşım İnci ile paylaştım ve girdik bu yola. Ülkemizin çeşitli yörelerinden nokta atışı yaparak ürün çeşitlerimizi arttırmaya çalışıyoruz. 



 Peki bu ürünler nerelerden geliyor bu sevimli dükkana?

Hepimizin hasretini çektiği gerçekten yöresinden, doğal ve çocukluğumuzun tatlarını bulmak için araştırmalar yaptım. Bu ürünleri insanlarla buluşturmanın yollarını aradım. Bizi tercih eden müşterilerimizin memnuniyeti ve yönlendirmeleriyle yeni tatlar ve ürünler geliştiriyor, arıyor, buluyoruz.  
Dükkânımızda herkesin mutfağının olmazsa olmazı Antakya’nın muhteşem acı/tatlı biber ve domates salçası,  tereyağı, meşhur künefesi, baharatları, 

Salihli bölgesinden organik zeytin  (sarı/siyah) ve zeytinyağı, 

Dikili’den peynir çeşitleri, 

Doğal fermente herkesin çok iyi bildiği Ayvalık bölgesi zeytin, zeytinyağı  ve diğer ürünleri, 













Anne eli değmiş çoğu organik meyvelerle yapılmış ev reçelleri, açar açmaz Marmaris’in çam kokularını duyabildiğiniz çam ve kır balı, 

Kastamonu’dan gelen ve genetiği bozulmamış siyez bulguru ve unu, 

Rize’den ispir fasulyesi 



Belli günlerde getirdiğimiz organik yumurta ve süt, istenirse taze sütten yaptığımız yoğurt ve lor peyniri, ev yapımı mantı, istek üzerine yaptığımız etli ve zeytinyağlı yaprak sarması, ev yapımı kurabiyeler gibi pek çok ürünümüz yer almaktadır.

Olea'nın Çayyolunda Turkuaz Alışveriş Merkezinde bulunması bir avantaj gibi geldi bana çevrede bir çok villa ve apartman var.Sanırım buralardan sipariş alıyorsunuzdur değil mi?


Tabi çalışan hanımların işlerini kolaylaştırmak için de siparişle pek çok tadı müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz.  



Özellikle dikkatimi çeken bu dükkanda Glutensiz ürünler satmanız. Çok fazla seçenek olmuyor çoğu yerde çölyak ve diyabeti olanlar için. Sizden hangi ürünleri alabilirler?

Çölyaklılar ve diyabeti olanlar için de geniş bir ürün yelpazemiz var. Glutensiz ürünlerle mantı, erişte, yaş pastalar gibi pek çok çeşidimiz mevcut. 



Son olarak neler söylemek stersiniz?

Hedefimiz müşterilerimizden gelen geri bildirimlerle, araştırmalarımızla daha fazla gelişmek, insanlara sağlıklı doğal organik, sağlıklı ve keyifli ürünler sunmak.

ADRES: Çayyolu Turkuaz AVM /ANKARA
Tel: 538 974 24 84 
www.oleadoğalurunler.com
instagram:oleadoğalurunler

4 Yorumlar

  1. Böyle güzel insanlarla helede organik insalarla tanıştırdığınız için teşekkürler:)
    İnanınki yiyecekler kadar organik geldiler bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel bir röportaj olmuş ve be sahabe bir mağaza. Bol kazançları olsun dilerim.
    Sevgiler Maviannem. :)

    YanıtlaSil
  3. Hayallerinin peşinden giden insanlara hep gıpta etmişimdir. Mutlaka gidilecekler listeme ekledim .Yolları açık olsun, bol müşterileri olsun:)

    YanıtlaSil
  4. bende artık çölyaklıyım ve glutensiz beslenıyorum urunler cok pahalı ve ulasılması guc bıraz

    YanıtlaSil