Muhakkak denemelisiniz!
Kısa zamanda harika bir sonuç alıyorsunuz,
Çok da pratik,
Selda'nın tarifi ile yaptım Sufleyi,
Açıkçası becerebileceğimi düşünmüyordum ancak sonuç harika oldu,
Fransız mutfağına özgü bir tatlı olan Sufle; Fransızca  "soufflé "şişmiş" demekmiş, 
 SUFLE TARİFİ
Öncelikle Sufle kabı ediniyoruz 4 adet,
(Tantitonide 6 renkli sufle kabı 20 TL)
Fırını 220 dereceye ısıtıyoruz,
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şekeri iyice çırpıyoruz
Ayrı bir kapta;
100 gr tereyağı
80 gr bitter çikolatayı eritip içine
yarım su bardağı un katıyoruz
İki karışımı birbirine ekleyip yağladığımız sufle kaplarına eşit şekilde döküyoruz,
Sadece 10 dk. fırınlıyoruz
ÇOK ÖNEMLİ BİR HUSUS: Bekletmeyin fırından çıkınca sıcak sıcak afiyetle mideye indirin :))

Kaymaklı dondurma ile servis yaptım,
İçerisinde sıcak ve sıvı çikolata,
Üzerindeki dondurma ile birleşince müthiş bir lezzet patlaması yaşanıyor!!!
Çok iddialıyım, denemelisiniz,
Herkese afiyet şeker olsun,
Evdeki erkekler çok beğendi,
"Her akşam yapar mısın lütfen" diyerek beğenilerini ifade ettiler :)))
Daha ne olsun!!!
Gerçi ben fazlaca poh pohlanmaya hayır demezdim ama neyse :)

3 Yorumlar