Yeni bir gün sofrası  ile karşınızdayım,
Pardon iki,
İlk fotoğraf Refiye Abla'nın masasından
Aşağıdakiler ise, Esra ve Nuray'ın gününden,
Gün menümüz başlangıçta;
Çorba, pilav et veya tavuk, salata ve bir çeşit tatlı idi,
Görüldüğü üzere sona yaklaştıkça çeşitler arttı,
Sofrada yer kalmayacak şekilde çeşitlendi,
Hele de son günümüz unutulmazdı,
Bir oynadık, bir oynadık,
DJ'liğini yaptığım çok eğlenceli bir gün yaşadık,
Kurtları dökmeye ihtiyaç varmış :))
Masadaki bu muhteşem görünümlü salatalar, börekler tatlılar bir nefisti,
 Bu yukarıdaki güzelin adı: Mutluluk Pastası
Yiyen herkesin yüzündeki gülümsemeden adının neden böyle olduğunu anlamak zor değildi,
Krokanlı bu yaş pasta hem hafif hem çok lezzetliydi,
MUTLULUK PASTASI TARİFİ
KROKAN:
1 su bardağı toz şeker
1 damla limon
100 gr parçalanmış fındık veya ceviz
Toz şekeri kısık ateşte eritiyorsunuz, limon ilave ediyorsunuz,fındık katılıyor sonra.Islak bir tepsiye ince bir tabaka şeklinde dökülüyor,
soğuduktan sonra kırıyorsunuz
KEK
1 altın kakaolu hazır kek

yarım su bardağı süt yarım tatlı kaşığı nescafe
yarım tatlı kaşığı şeker ile kek ıslatılır

KREMASI
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket krem şanti
miksırlıyorsunuz

kek üzerine ve arasına  kremayı sürüyor en üste krokanları kırıp süslüyorsunuz
AFİYET ŞEKER OLSUN
(Refiye ablanın ellerine sağlık)

1 Yorumlar

  1. Günler genelde öyle oluyor :))
    Sadece tatlı diye başladığımız bir günümüz vardı... En son 8 çeşitle kapattık galiba :)

    Afiyet bal şeker olsun...
    Pasta çok lezzetli gözüktü banada :)

    YanıtlaSil