Belediyelerin bu Jurassic Park sevgisi nereden geliyor?
1993 yılında ilk olarak tanışmıştık dinozorların hikayesiyle,
Bundan tam 22 yıl sonra bugünlerde Melih Gökçek,  dinozorları Ankara'nın tam ortasına getirdi,
 Meğer geçen sene 23 Nisanda Konya Belediyesi 80 Binde Devr-i Alem adında bir park açmış. Ve bu parkta, 3 ayrı kısım bulunuyor. Trex Parkı olarak adlandırılan bölümde tarih öncesinde yaşayan dev dinozorların hareketli maketli bulunuyor. Trex Parkı içerisinde 50 adet dinozor maketi yer alıyor. 

 Parkın minyatür bölümü, Cihan-ı Türk Abideler Şehri olarak isimlendiriliyor ve içerisinde 120 adet minyatür eser bulunuyor. 

Ç Pamuk Şekeri Masal Dünyası Parkı var bir de burada ise; Şirinler, Hulk, Pembe Panter, Batman, Spiderman, Çakmaktaşlar ve Şirinler gibi masal kahramanları bulunuyor.

 Bu haftasonu Konyadaydım, Rahimeciğim de görmemiş bu parkı bana da değişiklik olsun diye oraya götürdü, 

T-rex parkını gezerken dinozorların sesinden korkup ağlayan çocukları gördüm :) 50 tane kocaman dinozoru görünce ben bile korktum.
 Dinozorlar yeryüzünde ilk kez 230-225 milyon yıl önce görünmüşler, 65 milyon yıl önce ise çok sayıda dinozor türünün nesli tükenmiş ve Dinozorlar 150 milyon yıl kadar yaşamışlar.
 Bilim adamlarının görüşlerine göre; 65 milyon yıl önce yaklaşık 10 km çapında bir göktaşının Dünya'ya çarpmasıyla dinozorların sonu gelmiş. Ancak bu sırada dinozorların tamamen yok olmadığı, bazı küçük türlerinin evrimleşerek bugünkü kuşların atalarını oluşturdukları tahmin edilmekteymiş.

Sağolsun  bizim belediyeler sayesinde yakından tanıma fırsatı bulduk kendilerini !

 
Ankara'nın Robotlarını Karadağ'da görmem ve daha sonra da Konya'da dinozorlarla karşılaşmam bir tesadüf mü sizce?

6 Yorumlar

  1. Belediye başkanlarını şöyle rahat bir koltuğa uzandırıp " bize çocukluğundaki dinozorları anlatır mısın?, Neden dinozor?" demek lazım :))

    YanıtlaSil
  2. Ama o park tam benim ufakliklara goreymis bu sene konyaya cocuklar ile gidersem o parka kesin goturecegim.
    Sevgiler canim ;)

    YanıtlaSil
  3. ankaraya gelince görcem ilginçmiş :)

    YanıtlaSil
  4. çok traji komik:) Ankara'nın göbeğinde, dinazor ve robot!!! Benim algım şöyle çalıştı Tv de görünce, ey halk:) dinazorlar çağına geri dönüyoruz ve sizler birer robot olarak,ne dersek itaat etmek zorundasınız.
    Konya daki parkı görmedik -eşim konyalı-bu yaz kısmetse gitmek istiyoruz mavi annecim:)

    YanıtlaSil
  5. sayende gitmiş kadar oldum oralara.ne iyi yapmışsın fotoğraf çekerek...

    YanıtlaSil