12 Aralık 2014 Cuma

MİSS KOKULU "ÖRGÜLÜ PİZZA POĞAÇA"

Haftasonu sabah kahvaltısına enfes bir poğaça kokusu ile uyanmak ister misiniz?
Çok isterim!!!!
O zaman bu tarifi annenize verin sabah sabah kalkıp pişirsin :))
Benim gibi "Anne" iseniz bir zahmet siz yapacaksınız,
O "sınıf sınıf" kokuyu takip ederek gelenleri görünce emeğinize değdiğini anlayacaksınız.....
Tarif: MUTFAKDİLİ  Bloğundan alınmıştır
Malzemeler:
  • yarım su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı ( sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
  •  1 yemek kaşığı dolusu toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( silme) 
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 3 su bardağı kadar. az gelirse ilave edilir)
 İç malzemesi
  • sucuk
  • domates
  • yeşil biber
  • kırmızı biber
  • beyaz peynir
  • kaşar peynir rendesi
  • yeşil konserve zeytin
 Hazırlanması ;
  • Yarım su bardağı ılık suya maya ve şekeri ilave ediyoruz. derin bir karıştırma kabının içine koyuyoruz üzerini kapatıyoruz hafif mayalanıp kabarması için.
  • Kabaran mayayı karıştırma kabına boşaltıyoruz, ılık sütü, sıvı yağını, 1 yumurta akını, tuzu da ilave edip karıştırıyoruz.
  • Unu azar azar ilave edip yumuşak hamur elde ediyoruz. Üzerini poşetle kapatıp en az 45 dakika kabarmasını bekliyoruz.
  • İç malzemesi  için gerekli olan domates, sucuk, biberleri, yeşil zeytini küçük küçük doğruyoruz. Beyaz peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Kabaran hamuru ister ikiye ister üç parçaya bölüyoruz.
  • Bir parçayı alıp tezgahın üzerinde dikdörtgen acıyoruz.
  • Resimdeki gibi sağ ve soldan eşit şekilde çizikler kesiyoruz. orta kısmı boş kalıyor.
  • Ortada kalan kesilmemiş boş kalan kısma iç malzeme koyup örgü yapıyoruz. 15 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
  • Geri kalan hamura da aynı işlemi yapıyoruz. 
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup 200 C (380F) ısınmış  fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp sıcaklığı biraz geçince dilimleyip afiyetle yiyoruz.
  • Afiyetler olsun !!
Ben bu ölçünün 2 katı yaptım ve büyük fırın tepsisine 3 adet poğaça oldu,
Pişince dilimliyorsunuz, o şekilde servis yapıyorsunuz,
Miss gibi poğaça kokusu sarıyor evinizi,
Sakın benim gibi gece 11'de fırından çıkarmayın,
Tüm ev ahalisi yatma hazırlığı yaparken mutfağa koşup,
Poğaçadan sıcak sıcak yediler :))

5 yorum:

bilge dedi ki...

Mis gibi koktular ancak pazar günü yapabilirim ..ELLERİNİZE SAĞLIK..

Begonvilli Ev dedi ki...

Gerçekten de çok güzel bir tarif. Denemeye değer olduğuna eminim. Bazı malzemeler evde yok. İlk alışverişten sonra mutlaka yapacağım. Çok teşekkür ederim.

Begonvilli Ev dedi ki...

Tarifi ikinci kez okuyunca farkettim; 1 yemek kaşığı kuru mayanın altında bir malzeme daha var ama sanırım cümle eksik kalmış. Lütfen bir bakar mısınız?

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Dur ben bunu oğluma yapayım Maviannem :)
Ellerine sağlık :)

Asis dedi ki...

Eline sağlık,kızımın doğum günü yaklaşıyor :) yapayım ben bu tarifi :) öperim canım.