Prof.Dr.A.Önder Berk’in 7. Kişisel Resim Sergisi 20 Ekim Pazartesi günü Gaziosmanpaşa’da yer alan Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen bir kokteyl ile açıldı. Sanatseverler 31 Ekim’e kadar açık olan sergiyi ziyaret edebilirler.
 “Tabiat Harikadır”  temalı resim sergisinin açılışında sohbet ettiğimiz Ressam ve Tıbbi Onkolog Prof. Dr. A. Önder Berk, resimlerini Ankara’da ve Çandarlı’daki yazlık evlerinin bahçesinde yaptığını, hayran olduğu tabiatın güzelliklerini tuvale yansıttığını, bu serginin iki yıllık bir birikim sonunda ortaya çıktığını ve ayrıca tabiata çıkıp çalışan ressamın pek kalmadığını, kendinin de çekmiş olduğu doğa fotoğraflarını resme aktardığını ifade etti. Torunu Beren Kusmenoğlu’nun da bu sergide 4 eseri yer alıyor.
Temelde doğayı empressionist bir anlayışla tuvale geçirmeyi kendine hedef seçip, bir bütünün dilimlerini estetik, renk ve gölge anlayışı ile birleştirmeyi hedef alan klasikten uzaklaşan resimler yaptığı görülmekte.
Çok sevdiğimiz arkadaşımız Banu'nun babası Önder Amca'nın sergisinde olmak, onunla sohbet etme imkanı bulmak gerçekten güzeldi,
Önder Amca sevgili eşi Ayla Teyzeyi de tuvale yansıtmıştı,
Doğanın envai çeşit renklerini seyretmek,
Onun muhteşem yansıması gibiydi tuvallere,
Önder Amcayı tebrik ediyorum,
Daha nice sergilere diyorum....
Beren, Banu'nun yeğeni,
Gerçekten de şaşırtıcı resimleri vardı,
Dijital teknolojiyi kullanarak yaptığı resimlerini ben çok sevdim,
Özellikle bu kız sanki bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibiydi,
Beren'e de sanat hayatında başarılar diliyorum,
Dedesinin resim kabiliyeti ve sanatçı genetik kodlarının ona da geçtiği belli oluyor,

1 Yorumlar

  1. DENİZ YILDIZI21 Ekim 2014 16:20

    Görmeyi çok arzu etsem de katılamadığım sergiyi ve herkesin enerjisini harika anlatmışsın canım..Tüm sevdiklerim bir arada. hepiniz çok güzelsiniz.. en kısa zamanda bende oradayım ..

    YanıtlaSil