Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Klübü sayesinde yaptığımız gezilerimizde, memleketimizin ilginç ve etkileyici doğa olaylarını görmüş oluyoruz.
Ekibimiz uyumlu ve fotoğrafçılık aşkı ile dolu.
Her zaman yardıma hazır ve enerjik  Zeki Hocamızla her seyahatte yeni yerleri keşfedip, kadrajımıza güzel anılar hapsediyoruz.


Bu haftasonu durağımız; Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin Kuşça kasabasının sınırları içinde kalan Celil Boğazı...Kapadokya, Afyon ve Narman’dan sonra ülkemizin dördüncü peribacası bölgesi.

Toprak o kadar yumuşak ki, bata çıka yürüyoruz yukarıdan aşağı doğru. Sanki karda yürüyoruz. Üzerinde yürüdüğümüz toprak erozyon için çok uygun bir yapıda ve bu vadide böylesine harika doğal peribacalarının ortaya çıkmasını sağlamış.




Boğazın bir de efsanesi varmış. Boğazda obası bulunan bir ana kızın öyküsü. Kız bir gün başka obadan birine âşık olmuş. Düğün dernek derken damat kızı alıp gitmek istemiş.Anasından ayrılmak istemeyen kız atın terkisinden atlayarak anasına doğru koşmaya başlamış.İkisi tam birbirlerine kavuşacakken taş olup kalmışlar. Her ikisinin gözlerinden akan yaşlar pınar olup sulamış vadiyi. Vadinin içinde tek bir yerde su var. Burası da “Anakız” denilen yer.


Fotoğraflar: Mahir Erdem
Günü birlik bu fotoğrafçılık seyahatimizi yorucu da olsa Kulu (Düden) Gölü Sulak Alanında gün batımını çekerek noktaladık.
Yaban kazları, ördek, angut, karabatak, dikkuyruk gibi kuşların barınma yeri olan Düden Gölü'nde, flamingo kolonilerine de evsahipliği yapıyormuş.
Fazla vakit geçirmediğimiz için orada sanırım, bu kuşları görmedik malesef.

11 Yorumlar

  1. Her yazdığın yazı huzurlu, sakin :) ne güzel...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir geziydi, gülmek eğlenmek kafa dağıtmak için cok iyi bir fırsat oluyor bu geziler. Bende çekmiş oldugunuz fotoğraflarda kendimide gördüm, sanat camiası bunun için şükranlarını sunuyor.

    YanıtlaSil
  3. Bu yazıdaki resimler artık fotoğraf işinde ustalığa doğru emin adımlarla ilerlediğinizin kanıtı... Harika!

    YanıtlaSil
  4. Cevabına bayıldım, kesinlikle haklısın. Neye inanırsan ona doğru ilerlersin hayatta. Ben de kendimle, elimdekilerle mutlu olmaya çalışıyorum kimseyle yarışımaya niyetim yok. Senin sayfanda hırs yok, kendini gösterme , birilerine beğendirme telaşı yok, farklı yani o yüzden her girdiğimde bu bloga dalgasız denizde yüzer gibi oluyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem bu fotoğraf konusu çok ilgimi çekiyor benim de, devam hiç durma Maviannem :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir gezi olmuş demek oralarda da peri bacaları varmış. Ana kız hikayesi de güzelmiş maviannem :)

    YanıtlaSil
  7. İki kez gittim ama yaz olduğu için çok gezemedim. İnşallah bir daha ki sefere gezerim görmediğim yerleri.. Fotoğrafçılık çok güzel bir hobi hem bir çok yeri görüyorsun hem anı ölümsüzleştiriyorsun. Fotolar bende yüklenemedi hepsi göremedim ama eminim çok güzel kareler vardır. Öperim çok...

    YanıtlaSil
  8. Fotoğraflara bayıldım...
    Çok keyifli geçtiği belli canım.
    Aman iyi dinlen, cumartesi de yorucu olacak :))
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  9. Ayyy harikaa
    bende çok seviyorum fotoğraf çekmeyi, makinam tam profesyonel değil ama doğru ışığı bekliyorum iyi resim için :)

    Resimler harikaaa

    YanıtlaSil
  10. aaaa hiç duymadım ya sağol. not aldım giderim buraya yaa.
    :)

    YanıtlaSil
  11. Ne guzel yerlermis.ilk defa gordum.

    YanıtlaSil