Seferihisar Türkiye'nin ilk Cityslow'u ilan edilmiş. Biz de bu sakin şehre gidelim, yavaşlayalım, sakin bir gün geçirelim dedik. Sığacık sahilde küçük bir yer. Teos antik şehrinin olduğu, marinası ve kıyıda kalesi bulunan çok güzel bir yer. Bir de asırlık ağacı varmış, netten araştırdım, lokantadaki çocuk bilmiyordu ama sorup öğrendik nerede olduğunu. Taze balıklarımızı yedik, kalesini gördük, deniz kenarında çay içtik, ikindide gittiğimiz için pazarı açık değildi tabi, serinlikte akşam açılıyor sahil kasabalarında incik, boncuk ve hediyelik eşya satılan tezgahlar malumunuz. Çok seviyorum oraları gezmeyi her kadın gibi ben de. İğne oyalı kolyeler ve bileklikler her yerde, sanırım bu el yapımı takılar çok revaçta bugünlerde. İpek kumaşlar üzerine işleyerek yapılan bu takılar gerçekten de çok şık. 25’ten 125’e kadar çıkıyor fiyatları.  5 liraya korsan kitap satan tezgahlar gitmiş yerine, orjinali 20 lira olan kitapları 15’e orijinal kitap satan kitapçılar gelmiş. Güzel  bir gelişme değil mi ? Ben de bunu fırsat bilip, hala alamadığım Ayşe Kulin’in Dönüş kitabını aldım. Gizli Anların Yolcusu, Bora’nın Kitabı ve Dönüş. Üçleme yaparak İlhami, Bora, Eda ve Derya’nın hikayelerini her açıdan okumamızı sağlamış.
Mutsuzlukla ilgili betimlemesini çok sevdim. Diyor ki; “Tıpkı sigara gibi kötü bir alışkanlık mutsuzluk, tuhaf bir keyif veriyor tiryakisine, hayatını sinsi sinsi yiyerek, damarlarını tıkayarak öldürürken." Ayşe Kulin /Dönüş
Ne kadar doğru bir tespit, çok sevdim.

Ben tam tersini söylemek isterim;

Bulaşıcı bir hastalık gibidir mutluluk, neşeli ve güler yüzlü olduğunda daha iyi hissedersin kendini, başkalarını da sarar bu virüs ve kahkahalarla kendini ele verir.

Umarım neşe ve mutluluk gibi, hep güzel duygulara bağımlı oluruz hayat boyu.











3 Yorumlar

  1. kalenin kedilerini yakalayamamışsınız.Yakında ben de onunla ilgili bir post hazırlayacam.Onları da ben de görürsünüz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel içleme tamamlanmış ben daha başlayamadım öylece okunmayı bekliyorlar.. dönüş de dahil..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel hepsi Maviannem. Bu arada Dönüş'e sayende başladım bitmek üzere:)

    YanıtlaSil