(Fotoğraflar:geçmiş yıllardaki iftar sofralarımdan)
Sanırım Ramazanda çok bilmiş Google'a en çok "İftar Sofraları" ile ilgili arama yaptırılıyordur,
Ben de yaptım da ondan biliyorum :))
Davet edilecekler listesi kabarık olunca, aldı beni bir telaş,
Değişik, şöyle iftar sofrasına yakışır neler yapmalı ?
Bir menü çıkarmalı,
Günlük iftar menüsü veren birileri var mı acaba?
Benim favori çorbam;  kremalı mercimek çorbasıdır,
Çorba yetiyor bana kalsa,
Yaptığım diğer yemeklerin tadına bakmakla yetiniyorum,
Davete gittiğimde ise üzülüyorum yiyemediklerim için (nasıl ama),
Neyse dönelim menü konusuna,
Nohutlu pirinç pilavı veya domatesli, biberli bulgur pilavı,
Pilav olmayınca yemek öksüz kalıyor gibi geliyor bana,
Ana yemek bulmakta zorlanıyorum,
Et yapmalı ama nasıl?
Bir allengir olsun isterim illaki,
Hünkar beğendi olabilir,
Patates püresi üzerine salçalı  kuzu kaski,
Tatlı olarak dondurma ile servis yapılacak bir browniye ne dersiniz?
İlla ki güllaç veya şerbetli bir tatlı mı olmalı?
Bu nüansları pek bilemiyorum,
Börek, zeytinyağlı da yapmak lazım,
Ooooo!! gözümüz doysun önce değil mi ama,
Ramazan sofralarının bereketinden yapılanlar hiç eksilmez sanki,
Sonraki günler de yenilecek kadar artar yapılanlar,
Salata ve iftariyelikleri saymaya dahi gerek yok,
Nedense tulum peynirine ayrıca bir düşkünlüğüm vardır,
Sıcak pidenin içinİ açacaksın şöyleee,
Ünye tereyağı sürüp üzerine de tulum,
Ohh afiyet şeker olsun,
(Bu yazıyı okuyup da "orucum zedelendi, acıktım, oldu mu şimdi" diyenlerden özür dilerim)
ALLAH KABUL ETSİN ORUCUNUZU

10 Yorumlar

  1. Ünye tereyağı deyince babaannemlerin çocukken yaptığı geldi aklıma. Rengi sapsarı olurdu, tadına doyulmazdı. Birde mısır ekmeği yapardı içine tereyağını sürer yerdik :) güzel günlermiş ...

    YanıtlaSil
  2. ::)) güzel teklifi bir kenara yazıyorum, çok mutlu oldummm teşekkür ederim yakınlığın için :)

    YanıtlaSil
  3. :))))
    vallahi menü seçimlerine sözüm olmaz amaa...
    beni bitiren Ünye tereyağı ve pide oldu !!
    :))
    hayırlı ramazanlar bereket dolu iftarlar diliyorum Mavişim

    YanıtlaSil
  4. Canım, bu nasıl bir anlatımdır :) Anlatımı böyleyse masayı merak ettim doğrusu... :)
    İftar sofraları bereketi başka oluyor gerçekten...

    Yalnız pide dedin ya, ünye yağı dedin, bir de yetmezmiş gibi tulumpeyniri ve sıcak pide dedin... Dünyam değişti. :)))

    İyi ramazanlar canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı ramazanlar canım :) iftar sofraları ne güzel ne bereketli olur. Öperim.

    YanıtlaSil
  6. Wow - this look absolutely delicious!
    xox,
    Cee
    www.cocoandvera.com

    YanıtlaSil
  7. ne kadar güzel anlatmışın yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Sizinde ne kadar maharetli olduğunuzu güzel iftar sofraları kurduğunuzu biliyorum yıllardır... hünkar beğendi yapışınızı hiç unutmadım ve akabinde heveslenerek bende yaptım sanırım eltiniz için hazırlamıştınız...bende limonata yapınca sizden bahsetmiştim...bu seneki limonata tarifim daha güzel ve daha doğal mutlaka deneyin derim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Yaaa unutmadan tulum peyniri ilimize ait dünyaca tanınmış bir lezzet...erzincan tulumu meşhurdur...

    YanıtlaSil