ATV safari tozlu bir deneyimdi. Gıcır gıcır giyinip gitmiştik oysaki ATV motorlarının olduğu yere. Grubumuzun lideri bizlere hemen birer tozlu kask verdi. “Bunları temizlemiyoruz,  nasıl olsa bu hale dönecek” dedi. Biz hala anlamadık başımıza gelecekleri. İngiliz turist bir aile de bizim ekipteydi. Hemen ben o engin ingilizcemle nereli olduklarını, daha önce buralara gelip gelmediklerini, sorarak başladığım sohbetime safari boyunca devam ettim. 

Biz iki aile,  sekiz kişi takıldık liderimizin peşine. Önce düzgün yolda biraz ilerledik sonra Patara plajının arka taraflarına denk gelen engebeli, tozlu, çalı, çırpı, hendek her nevi safari şartlarını oluşturan bir güzergahta zıplayarak yol aldık. Allahtan gözlük vardı gözümde. Her yerimiz toza bulandı, keşke ağzımıza da bir tülbent veya maske taksaydık dedik. Biz bilmiyorduk bu kadar tozun içerisinde kalacağımızı. Ama çok eğlenceliydi. 

Ben Fahir’in motorunun arkasına binmeyi tercih ettim. Bir süre ben de kullandım. Çoğunlukla onun beline sarılarak ko-pilotluk yaptım. Ahmet Can ile de babası dönüşümlü kullandılar. Safari toz duman ilerlerken bizim motor bir kum tepesinde kaldı. Bujisi yenmiş, bozulmuş. Aynı anda turist babanın da ATV’sinin bir yeri kopmasın mı? Dönüş yolunu bitiremeden kaldık, yardım bekledik. Lider ve oğlu tamirci çağırdılar 15-20 dk sonra gelen tamirci de yapamayınca iki motoru birbirine bağladılar ve ekip yola koyulduk. 




Macera dolu Amerika… Macera dolu ATV safarisi oldu bizimki. Good luck! diye başladığımız safarimizi Bad luck! Diye gülerek tamamladık.

6 Yorumlar

  1. Maviannem fotoğrafın anlatıyor herşeyi. Acayip keyifli bir macera olmuş. Ben de yapmak istedim okurken :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tatil keyfi tadında,hoş bir deneyim olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel işte arada yaşamak gerek böyle maceraşarı Mavi Annem, pek güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  4. Bizde bu toza rağmen heves ettik. Ailece geçirilen güzel bir gün olmuş

    YanıtlaSil
  5. Bizde oğluşla küçük bir atv ye binme şansına erişmiştik :)) çok eğlenceliydi sizinkisi de oldukça keyifli gözüküyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Toz bile çok yakışmış sana iyi mi:))Zevkli anlar yaşayınca tozun lafı mı olur...

    YanıtlaSil