Güzelim yeşil gözlerine siyah kalem çeker, rujunu sürer, o zamanların modası permalı kısa saçlarını düzeltir, en güzel kıyafetlerini giyer, parfümünü sıkar kabul gününe gitmek için hazırlanır, ben de onu hayranlıkla izlerdim. Çocukluğumu düşündüğümde bu film karesi gelir gözümün önüne.

Anneee kapıyı açççç!!! Bizim için bu doğal bir seslenişti. Şimdi düşünüyorum da benim çocuklarım okuldan gelince bana hiç böyle seslenemediler. Ev hanımı bir annenin çocuğu olmanın ayrıcalığını yaşadım ben. Okuldan geldiğimde mutfaktan enfes kokular gelirdi. Bazen de kahkahalar ve parfüm kokuları. Ben en çok da bunu severdim. Komşu teyzeler şık şıkıdım, çaylar içer, pastalar, börekler yerlerdi annemim gününde. Okuldan geldiğimde onlara hoş geldin demek için salona geçer, tek tek ellerini öperdim. Ruj izleri yanağımda odadan çıkarken, “ ayy nasıl da büyüdü, pek de güzel” sözlerine hem utanır hem de sevinirdim.

Annem, benim için dünya güzeli bir insandır. Hem içi hem dışı güzeldir onun çünkü. Güleryüzlü, sevgi doludur her zaman. Kimseyi kırmaz, fedakar, iki eli kanda da olsa herkesin yardımına koşar, kendinden çok başkalarını düşünür. Hassas ve kırılgandır. Herkesi kendi gibi sandığı için de üzüntüleri büyük olur. Hiç ummaz çünkü, insanların kötü olabileceğini hiç düşünmez. Herkesi kendisi gibi saf ve temiz sanar.

Cennetin ayaklarının altında olduğuna inandığım yegane insan annemdir. Her anne için söylenir biliyorum ama, bence bu sıfatı hak edenler sadece saf, temiz ve iyi niyetli insanlardır. İçinde hiç kötülük, kin olmayan anneler için cennetlik derim ben.

Benim annem cennetliktir.

Onu çok seviyorum.

13 Yorumlar

  1. Çok güzel dile getirmişsin tatlım, ben de senin gibi şanslı bir çocuktum. Sen anlatırken ben o günleri yaşadım ve hala yaşıyorum:))) Benim annem de senin annen gibi aşırı fedakar, yardımsever, iyi niyetli, kötülük nedir bilmeyen biri. Kesinlikle cennet böyle annelerin ayakları altında.

    YanıtlaSil
  2. sen çok özlemişsin maviannecim annişini:) aynı şeyleri bende yaşadım ama ben çocuğuma evde karşılama ritüelini yaşatamayacağım için üzülüyorum eksik kalacaklar bu duygulardan:( benim annemde bir melektir böyle annelerin hepsi canlı melek bence:)

    YanıtlaSil
  3. Mutlu annelerin mutlu çocukları olur. Çocukluğu güzel geçen insan hayata daha pozitif bağlı olur.Gerçekten böyle huzurlu evlerde büyüyen çocuklar huzurun ne olduğunu bildikleri için çocuklarına da o huzuru vermeye uğraşırlar

    YanıtlaSil
  4. Bu güzel yorumlarınız beni mutlu ediyor. Gerçekten de doğru tesbitler.
    Teşekkürler dostlar

    YanıtlaSil
  5. Annene Allah uzun ömürler versin Mavianneciğim. Eminim çocukların da seni böyle anlatacaklardır büyüyünce, hatta daha güzel şeyler söyleyeceklerdir.
    Sağlıkla hep birlikte uzun ömürler yaşayın inşallah...

    YanıtlaSil
  6. oy kankim sen özledin onları... güzelliğini annenden almışsın belli
    peki senin annenin de yandan fısfıslı pembe parfüm şişesi varmıydı:))
    çook öptüm

    YanıtlaSil
  7. Ne güzeldir anne ile ilgili her sözcük.Yüreğimizin sımsıcak en güvenilir sevgisidir,anne sevgisi.Allah başımızdan eksik etmesin annelerimizi.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  8. Canım Allah anneciğine uzun ömür versin.Seni çok güzel yetiştirdiğinden dolayı inanıyorum ki sende çocuklarını güzel yetiştiriyorsun.
    Bizim onlara verebileceğimiz en güzel şey sevgi eminim ki senin meleklerinde seni böyle anlatacaklar..

    YanıtlaSil
  9. Allah uzun ömürler versin anneciğinize....

    YanıtlaSil
  10. Canim mavim sana bakinca annenin nasil bir anne oldugu o kadar belliki.Sendeki o güzel yürek o isilti o zerafet yoktan yere gelemezdi zaten. Insanin topragi saglam olmaliki bu güzellikler olussun.Giyabinda ellerinden öpüyorum anneciginin.

    Bencede hakeden anneler icin gecerli o cennetlik vasfi.Keske her dogurana ana denmeseydi. bazilari hic hakketmiyor cünkü..

    Hayirlisiyla tekrar kavusmayi nasip etsin Allah.

    YanıtlaSil
  11. Ne guzel anlatmissin annecigini.
    Yazini okurken kendi annemi ozledim:(

    YanıtlaSil
  12. Maviannecim ne güzel anlatmışsın, ne şanslı bir dönemdi bizimki, annelerimizin kabul günleri teyzelerin ellerini öpmeler hep canlandı okurken. Çocuklarımızın bizim kadar yaşayamadıkları güzellikler anlattıkların :(

    YanıtlaSil
  13. çok güzel anlatmışsınız bende annemi 1.5 yıl önce kaybettim doyamadım ona .allah uzun ömür versin annenize beraber uzun bir ömür dilerim.

    YanıtlaSil