Cuma akşamı muhteşem bir Türk Sanat Müziği ziyafeti çekti kulaklarımız,
Devlerin Buluşması adı altında konserler düzenliyorlar,
Emel Sayın, Muazzez Abacı ve Seçil Heper,
İlk konser Ankara'da, 2. ve 3. İstanbul ve İzmir'de,
Tavsiye ederim, süperdi....

Konser sonrası röportaj yapmam için Hürriyet teklifte bulundu,
Bu benim için büyük bir görevdi,
ilk kez, onlar beni görevlendirdi,
Ve de bu muhteşem assolistlerle görüşecektim,
Bir haftadır stres ve heyecan içindeydim,
Konser sonunu iple çektim,
Seçil Heper konser sırasında merdivenden inerken bileğini burktu, ancak tüm profesyonelliği ile hiç bir şey yokmuş gibi devam etti konsere,
Tabii, sonrasında ayağının üzerine basamadı ve film çektirmek için hastaneye gitti, umarım önemli birşey değildir,
Muazzez Abacı ise, konserde muhteşem sesini konuşturdu, stand up çıları kıskandıracak bir performans sergiledi,
Ancak, konser sonrası, beni çok şaşırttı, aksiliği ve tersliği ile, çok yorgun olduğu için görüşmek istemedi, (Zaten benim de umrumda değildi, o)
Benim görüşmek istediğim EMEL SAYIN'dı zaten,
Nasıl hanımefendi, nasıl kibar, nasıl zarif, nasıl güzel anlatamam,
Bayıldım, benimle samimi ve sıcak bir röportaj gerçekleştirdi,
Buradan da teşekkür ediyorum ona ,
Ne kadar büyük sanatçı olduğunu gösterdiği için,
Tabiii asistanım !!!! Zerrin'in hakkını ödeyemem,
Benim güzel arkadaşım, hem mühendis hem de bir sürü masterı var, hala da akademik kariyer yapıyor,
Bu kadar titrine rağmen benim kameramanlığımı yaptı,
Teşekkürler canım arkadaşım....

DEVLERİN BÜYÜK BULUŞMASI

Türkiye’nin Unutulmaz Üç Assolisti

Emel Sayın, Muazzez Abacı ve Seçil Heper

Anadolu Gösteri Merkezinde, 21 Kasım Cuma gecesi Ankaralı hayranlarına, sahne dekoruyla, ışığıyla bir gazino atmosferi yaşattılar ve müzik ziyafeti çektiler.

Üçü de Türk Müziğine gönül vermiş, duygulu sesleri, içten yorumları ve yıllarca aynı çizgide korudukları sanatçı duruşlarıyla sevgimizi, saygımızı kazanmış gerçek sanatçılar.

Konserde ilk olarak, Muazzez Abacı “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” Türk Sanat Müziği eseri ile sahne aldı. Seçil Heper ve sonrasında Emel Sayın’ın sahne aldığı konserde, her üç sanatçı da sanat hayatlarına ilk adımlarını attıkları Ankara’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söylediler. İlk konserin Ankara’da olmasının onlar için çok özel olduğundan bahsettiler. Ankara Radyosundan anılar anlatan Muazzez Abacı; “Seçil hepimizi atlattı, İstanbul’a Maksime gitti, Fahrettin Aslan’ın çok yakın arkadaşı ile evlendi ve sahnelerden çekildi. Fahrettin Aslan da senin radyoda arkadaşların vardır, senin yerine Maksime onu alalım demiş, ben de böylece Maksim’de sahne almış oldum” açıklamasında bulundu. Birlikte Eski Dostlar şarkısı ile başladıkları konserin ikinci yarısında, birbirleri ile ilk şarkıyı okuma konusunda şakalaştılar. Kura mı çekelim derken, en güzel oynayan ilk okusun dediler ve Seçil Heper oryantal danstaki hünerini göstererek, ilk olarak şarkı okudu. “Ankara, Ankara Güzel Ankara” marşı ile de konseri sona erdirdiler.

Mavianne: Sahnede Gazino Rüzgarı estirmenizi sağlayan ve sizi aynı mikrofonda buluşturan bu proje nasıl doğdu?

Emel Sayın: Bu proje Sinan Kuzucu’nun fikriydi. Sinan Beyi 2 yıldır tanıyorum. Konserlerimde çiçekler gönderirdi. Öğretmendir Sinan Bey ve Türk Sanat Müziğini çok seviyor. Girişimleri ve fikirleri çok hoşuma gidiyor, bana “öğrencilerime Türk Sanat Müziğini sevdirmek istiyorum birlikte konserler yapalım mı” dedi. Biz birlikte 3 konser yaptık İzmir’ de. Daha sonra tam bir profesyonel olarak bu işe soyundu. Bize teklif getirdi biz de buna çok sıcak baktık. Ankara’ya Muazzez’in, Seçil’in ve benim vefa borcumuz var. Ankara Radosunda yetiştik üçümüzde ilk konserin Ankara’da olmasını istedik.

Mavianne: Üçünüz de profesyonel yaşamlarının ilk yıllarını, konservatuar olarak kabul edilen 'Ankara Radyosu'nda geçirdiniz. Daha sonra İstanbul'da gazinoların altın çağı'na assolist olarak imzanızı attınız ve yine bugün özlemle anlatılan 'İzmir Fuar Gazinoları'nın vazgeçilmez isimleri oldunuz. Yıllar sonra bir araya gelip, o günleri tekrar yaşamak sizler için ne ifade ediyor?

Üçümüzde çocuklar gibi heyecanlandık. Çok eğleniyoruz provalarda, kuliste, sahnede. Eskileri anlatıyoruz, gülüyoruz, eğleniyoruz hem de, duygusal anlar yaşıyoruz. Çok hoş bir şey bu.

Mavianne: Sanat yolculuğuna başladığınız ilk günlerdeki gibi, önce Ankara'da sonra İstanbul ve İzmir'de devam ettireceğiniz bu konserlerden sonra, bir canlı konser albümü yapmayı düşünüyor musunuz ?

Bu konserlerden sonra canlı kayıt albümü olur mu bilemiyorum, hiç konuşmadık. Geçen haftalarda İstanbul’da Selahattin Pınar ve Saadettin Kaynak’ın sevilen şarkıları ile konser yaptım, canlı kayıt albümü olacak o konserler.

Mavianne: Geçmişten bugüne bizi duygulandıran Türk Sanat Müziğinin o güzel fasıl şarkıları ile tam bir sanat gecesi ve nostalji esintisi yaşadık bu gece. Bu muhteşem üçlüyü daha sonra da birlikte sahnelerde görebilecek miyiz?

Sinan Bey’in öyle bir fikri var, bize devam etmeyi düşünür müsünüz dedi. Biz de çok mutluyuz birlikte olmaktan, devam edebileceğini düşünüyoruz.

Mavianne: Üçünüzün her zaman tatlı bir rekabet içinde olduğunuz yazılıp çizildi. Bu rekabet sanat hayatınızı nasıl etkiledi?

Emel Sayın: Rekabet tabii yıllar öncesinde çok daha bariz şekildeydi. Rekabet olmaması mümkün değildi tabi, gazinolarda assolistlik yapıyorduk ve birbirimize rakip oluyorduk. Ne kadar iyi arkadaş olsak da rekabet oluyor. Ama hiçbir zaman dargınlık, kırgınlık olmadı aramızda. Hepimiz başarılı olmak için çok çaba sarf ettik. Şu anda olgun yaşlara geldik daha olgun düşünüyoruz. Tabi rekabet olacaktır, insanın yapısındaki bir durum bu, ama bu hiçbir zaman kırgınlığa dönüşmeyecektir. Hiçbir zaman kimseyi rahatsız edici bir şey olmayacaktır.

Mavianne: Pek çok müzik albümünün yanı sıra Feride, Mavi Boncuk gibi unutulmaz sinema filmlerinde de rol aldınız. Yeniden bir sinema filminde veya bir müzikalde rol almayı düşünüyor musunuz? Günümüzde, eski filmlerin modern versiyonu dizi olarak çekiliyor. Sizin filmlerinizin de tekrar çekilmesini ister misiniz?

Emel Sayın: Çok güzel düşündünüz tabi. Bunu yapımcıların düşünmesi lazım. Hoş olur, teklif olursa düşünebilirim tabi.

Mavianne: Kostümlerinizi çok şıktı, konser için yeni kostümler mi diktirdiniz?

Emel Sayın: Benim iki kostümümü modacı Sadık Kızılağaç hazırladı. Bugün mor kostümümü giyindim. İkincisini İstanbul’a sakladım. İlk giyindiğim siyah kostümümü de bana çok yakıştığını söyledikleri için giyinmek istedim.

Mavianne: Konser sonrası yorgunluğu ile bizim sorularımızı yanıtladığınız için çok teşekkür ediyorum.

Emel Sayın: Ben teşekkür ederim.

22 Yorumlar

  1. valla kankim diye söylemiyorum, assolistlere taş çıkartıyorsun resimler de. Emel Sayını sesini ama en çok da eski filmlerini çok severim. Hala da izlerim. Hellllal olsun kankimeeee

    YanıtlaSil
  2. ayy fatma biliyor musun ben Emel Sayın'ı çok ama çok severim. küçükkken onun şarkılarını dinleyerek büyüdüm, hayranıydım kadının. ayy çok heyecan verici. tebrik ederim. bak görüyor musun sen ciddi ciddi muhabir oldun tebrikler.

    seni izlemeye devam ediyoruz anacım....

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel..
    Ülkenin en önemli gazetesinin önemli muhabirleri arasına girdin artık Sevgili Mavianne..Tebrikler ve Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Mavianne tamam artık profesyonel oldun sen ya,gerçekten tebrikler.Emel Sayın her daim çok kibar kalmış sanatçılardan biridir.Sesini izleyerek dinlemek daha hoşuma gider.daha nice başarılara mavianne,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Bir haftadır en az senin kadar merakla bekliyordum ben de bu devlerin buluşmasını ve çıkacak sonucu Fato'cum.
    Başarının altına atılan imza Emel Sayın'la olunca bir başka keyifli olmuş ya. Diğerleri değil de ben de Emel sayın hayranıyım, Tarık Akanla olan filmleri, o filmlerde söylediği şarkılar muhteşemdi. Ne mutlu sana ki bu muhteşem kadınla röportaj yapma keyfine ulaştın.
    Tebrikler Fatocum.Muhteşemsin...

    YanıtlaSil
  6. Emel Sayin'in tipinden zaten öyle karakterde oldugu anlasiliyor kesinlikle!
    Mavianne, senide tebrik ediyorum, seni görevlendirmekle cok iyi etmisler, basarilarinin devamini diliyorum, daha nice röportajlara :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. merhaba ben aycinin annesi sünter.bir gün ayline serzeniste bulunmustunuz aramizda sorun var zannederek. cok hosuma gitmisti.bir kadin olarak yada daha dogrusu insan olarak bir genc kizi tatli bir dille uyarmaniz.sonra mavianne isminiz.harika.o gündendenberi beyenerek takip ediyorum tebrikler

    YanıtlaSil
  8. Buraya ne kadar övgü yazsam az olur. Hürriyet tarafından görevlendirilmiş olman ise çok sevindirici. Enerjin her yerde ışıldıyor..
    Abacı,senin gibi birine bu cümleyi yazdırdacak ne aksilikler yaptı kimbilir. Üzüldüm
    Oysa niyeti anlasaydı bir kalp bile kazanmanın önemini bilseydi.
    Yine o kazanırdı((canı bilir...
    Kutlarım güzeller güzeli mavişannemi:)))

    YanıtlaSil
  9. kutlarız maviannecim ne guzel olmuş...içlerinde en çok seçil heper i beğenirim ço asl bir duruşu oldugunu dusunurum ...bu arada fotografların da çok hoş harika çıkmışsın..sevgiler bizden

    YanıtlaSil
  10. ne kadar güzel olmuş boyle artık ne diyeyim bilmiyorum usta gazetecilere taş cıkartırsınız maşallah
    bu arada ne kadar şık ve zarifsiniz burda kesinlikle bayıldım

    YanıtlaSil
  11. ne kadar güzel olmuş boyle artık ne diyeyim bilmiyorum usta gazetecilere taş cıkartırsınız maşallah
    bu arada ne kadar şık ve zarifsiniz burda kesinlikle bayıldım

    YanıtlaSil
  12. valla tebrikler mavianne, hızına yetişmek mümkün değil. başarılarının devamını diliyorum. seni ve mastırlı asistanını tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
  13. Emel Sayın'ı yıllar önce izlemiştim. Çok canayakın biri olduğu her halinden belli. Tebrikler..

    YanıtlaSil
  14. canım arkadaşlarım benim
    ne güzel sözler bunlar böyle
    beni utandırıyorsunuz
    çokkk teşekkür ediyorum
    övgülerinize layık olmaya çalışacağım :))

    öpücükler hepinize

    YanıtlaSil
  15. Fatmacım süpersin.Fotoğraflar çok güzel.Hızına yetişmek mümkün değil.Tebrikler.

    Filiz

    YanıtlaSil
  16. seninle gurur duyuyorum,seni tanımakla ve dostum olmanla da övünüyorum mavişim. çok da tatlısın ,assolistler kıskansın seni
    ben de kıskandım orada olup emel sayınla konuşmak isterdim.
    aferin sana

    YanıtlaSil
  17. Helal olsun Mavianne'cim, değme muhabire taş çıkartırsın. Emel Sayın'ı ben de çok severim; daha çok filmlerinden tabii, çocukken çok seyrederdim. Tekrar tebrikler ve de kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  18. Resimler kayıt çok hoş
    Heyecan verici
    Ne kadar içten değilmi Emel Sayın2ın konuşmaları
    Kutluyorum seni
    Ama ben asıl farklı kulvarlarda olsalarda Sunay Akın'a hastayım.
    Yaptığın tüm ropörtajlar için kutlarım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. fatocun sen bir harikasın
    emel sayın sanat müziği için bir duayendir..
    eminim onun canlı performansını dinlemek benim gibi bir sanat müziği aşığı için inanılmaz zevkli olurdu ...
    sana diyecek biz sözün yok zaten dilim tutuldu

    YanıtlaSil
  20. Mavianne gerçekten çok şanslısın. Divalarla yanyana gelme fırsatı yakalamışsın...
    Emel Sayın çok zarif ve gerçekten çok asil bir kadın...

    YanıtlaSil
  21. Yalnız röportajını okuyamadım ben. nasıl okuyacam.

    Feliz

    YanıtlaSil
  22. canım
    süpersin. inanamıyorum sana...
    emel sayın röportajını göremedim ben mi bulamadım acaba ama sunay akın röportajın çok güzel olmuş bayıldım. sorular çok güzel ve farklı sorular karşısında verilen cevaplar bir bütünlük içinde süpersin maaşallah diyelim.

    YanıtlaSil