Süper Vali’yi bir Ünyeli Canlandırıyor

Ankara/MUTLU GÜN | 11/01/2007 | mavianne / ANKARA

Süper Vali’yi Bir Ünyeli Canlandırıyor © 11/01/2007 http://www.sendeyolla.com/ © 11/01/2007 http://www.sendeyolla.com/
Süper Vali’yi Ünyeli bir baba ve Ankaralı bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara'da doğan Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. (http://www.hizmettv.com.tr/detail.php?id=1003375 sayfasından alıntıdır)

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve büyük ilgi gören “Köprü” dizisindeki Süper Vali Recep Yazıcıoğlu’nu Ünyeli tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Erdal Beşikçioğlu, “Recep Yazıcıoğlu, fikirleri, ideolojisiyle hem fikir olduğum bir kişilik.

İkimiz de Karadenizliyiz. Ben Ünyeliyim. Karadeniz insanının dışa vurumu biraz agresif ama kendi içinde iyi niyet taşıyan bir durum oluşturuyor. Yazıcıoğlu ile benzer taraflarımız bir hayli fazla” dedi.

Ocak 1970 yılında Ünyeli bir baba ve Ankaralı bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara'da dünyaya gelen Erdal Beşikçioğlu, Orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında sanatçı (oyuncu) olarak göreve başladı. 95–96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı. Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam etmekte.



0 Yorumlar